COD GALBEN de ploi și frig

Autoritățile le recomandă sibienilor să-și scoată umbrelele din dulap și să-și pregătească hainele de iarnă. Un val arctic pândește România!

Conform atenționării meteorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 23 septembrie, orele 23.00 – 26 septembrie, orele 08.00, la nivelul județului Sibiu sunt așteptate fenomene de intensificare a vântului și răcire accentuată, ajungând la nivel de COD GALBEN, începând cu 24 septembrie, orele 02.00, și până la orele 23.00.

Intensificările se vor manifesta prin rafale de scurtă durată de până la 70 km/h, iar în zona montană fenomenele vor fi resimțite mai accentust, depășind în rafale pe creste 100 – 120 km/h. Pe parcursul manifestării fenomenelor de intensificări ale vântului, ISU Sibiu recomandă cetățenilor adăpostirea în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, deconectarea aparaturii casnice din locuințe, precum și parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță de copaci sau stâlpi de electricitate.

Tot pentru siguranța lor, sibienii sunt sfătuiți să păstreze întotdeauna distanța față de copaci, stâlpii liniilor de elecricitate sau fire căzute la pământ și, bineînțeles, să consulte starea vremii înainte de a pleca la drum.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*