Cod galben de inundații pe râuri din județele Sibiu și Alba, până la ora 24.00

Hidrologii au emis, astăzi, o atenționare Cod galben de inundații pentru râuri din județele Sibiu și Alba, valabilă până la ora 24.00.


Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 17 iunie, ora 12:50 — 17 iunie, ora 24:00, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Târnava Mare — bazin mijlociu și inferior.

Râul Târnava Mare, în apropiere de Mediaș

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenția pe râurile mici din bazinele hidrografice Târnava Mare — bazin mijlociu și inferior, județele Sibiu și Alba”, spune INHGA, citat de Agerpres.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și severitate mai mare în bazinul inferior al râului Târnava Mare, avertizează hidrologii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*