Clădirea Primăriei Sibiu și Turnul Sfatului își schimbă culoarea în mov

Primăria Sibiu se alătură inițiativei Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC) și de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități iluminează clădirea instituției și Turnul Sfatului în mov, între orele 18- 23.

Începând din 1992, ziua de 3 decembrie este dedicată conștientizării nevoii de integrare a persoanelor cu dizabilități. De trei ani încoace însă, Purple Night Romania, inițiativa RDCC, dorește să atragă atenția asupra beneficiilor incluziunii persoanelor cu dizabilități în toate mediile sociale și de business.
De ani buni, politica municipalității sibiene merge în această direcție, de a transforma orașul într-unul prietenos cu persoanele cu dizabilități.
În acest sens, 85% din școli au rampe de acces sau lifturi, iar în 50% din instituțiile de învățământ au fost deja amenajate băi speciale. Trotuarele de pe străzile modernizate și cele din cartiere au rampe, o parte din semafoare sunt dotate cu senzori auditivi, iar pe unele treceri de pietoni au fost montate covoare tactile. Orașul dispune de parcări dedicate, iar transportul în comun este optimizat pentru persoanele cu dizabilități.
„Vom continua să optimizăm spațiul public, clădirile și utilitățile publice pentru a transforma Sibiul într-un oraș prietenos cu persoanele cu dizabilități”, informează Primăria Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*