Clădirea Primăriei Sibiu, iluminată în roșu. A fost Ziua Numărului Unic de Urgență 112

Clădirea Primăriei Sibiu a fost iluminată aseară în roșu pentru Ziua Europeană a numărului de urgență 112 care se marchează în fiecare an, pe 11 februarie.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu
Anul acesta se împlinesc 19 ani de la înființarea în România a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.
”Pe lângă aniversarea numărului de urgență 112, alăturarea Primăriei Sibiu demersului STS se îndreaptă și către conștientizarea faptului că numărul 112 trebuie folosit doar în situații de urgență. Atunci când acesta este apelat în situații non-urgente, viața cetățenilor care au realmente nevoie de ajutor fiind pusă în pericol”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.
În 2022, operatorii STS au răspuns la peste 10,2 milioane de apeluri la numărul de urgență 112, dintre care 57,82% au fost urgențe reale, iar 42,18% au reprezentat apeluri non-urgente. Raportat la anul 2021, numărul apelurilor non-urgente a crescut cu 112.400 de apeluri.
”Cu ocazia acestei zile aniversare, le mulțumim că ne sunt alături în momentele cele mai dificile!”, transmite Primăria Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*