Clădirea din Piața Mică nr. 22 va deveni Casa Căsătoriilor

Primăria Sibiu amenajează o Casă a Căsătoriilor în sediul administrației locale din Piața Mică, nr. 22.

În contextul reabilitării sediului secundar al Primăriei de pe bulevardul Victoriei, primarul Astrid Fodor a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că Primăria Sibiu va muta activitatea de oficiere a căsătoriilor din sediul de pe bd. Victoriei în imobilul din Piața Mică nr. 22, o clădire de patrimoniu datând din secolele XV-XVI. Aceasta va fi amenajată ca o clădire de utilitate publică, lucrările de reabilitare fiind în curs, aproape de finalizare. În această locație, Primăria Sibiu înființează Casa Căsătoriilor.

Pentru reabilitarea acestui imobil s-a încheiat un contract în valoare de 11,48 milioane lei. De asemenea, este în curs procedura de achiziție pentru efectuarea unor lucrări suplimentare în valoare de 1,59 milioane lei, această procedură fiind întârziată de o contestație, respinsă în prima instanță de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Noul spațiu din clădirea situată în Piața Mică va oferi nou createi Case a Căsătoriilor o suprafață generoasă, cu mai multe încăperi pentru oficiere și pentru protocol. După încheierea lucrărilor, grădina din spatele imobilului poate fi pusă la dispoziția tinerelor perechi pentru protocolul de după ceremonie. Clădirea va oferi astfel un cadru mult mai plăcut pentru aceste momente speciale.

În anul 2017 au fost oficiate un număr de 1.050 de căsătorii, iar de la începutul acestui an până în prezent au fost oficiate 106 cununii.

În acest sediu vor fi mutate și alte servicii, au mai menționat reprezentanții municipalității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*