Ciprian Faraon, candidatul PUSL pentru primăria Sibiu, își provoacă contracandidații la o dezbatere publică (CP)

Astăzi, 03 iunie 2024, a avut loc la sediul PUSL, o conferință de presă la care au participat Ciprian FARAON, președinte PUSL, județul Sibiu, candidat la funcția de primar al municipiului Sibiu, Patriche DRAGOȘ, primvicepreședinte PUSL, județul Sibiu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu și Doris LUPU, secretarul general PUSL, județul Sibiu, candidat la funcția de consilier local al municipiului Sibu.

foto: Mesagerul de Sibiu

Ciprian Faraon, candidat la primăria Sibiului, președinte județean PUSL Sibiu, a îndemanat printre altele la transparență:

„Vreau să lansez două provocări importante, care cred că vor contribui semnificativ la transparența și calitatea alegerilor noastre locale.

Prima provocare, este adresată primarului în funcție, dar și celorlalți candidați la Primăria Sibiului. Vă invit să participăm la o dezbatere publică până la sfârșitul campaniei, o dezbatere fără condiționări din partea candidaților. Fără întrebări cunoscute dinainte, fără restricții legate de cine are dreptul să adreseze întrebările. O dezbatere liberă, fără notițe, stabilind doar temele generale: administrație, infrastructură, tineret, economie locală și antreprenoriat. Am lansat această provocare prin intermediul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), însă cei care se consideră deja câștigători, bazându-se pe sondaje mincinoase, au refuzat. Fuga de dezbatere a celor care aspiră la funcția de primar nu face decât să arate dispreț față de sibieni. Propun ca presa locală să desemneze câte un reprezentant pentru a modera această dezbatere. Este esențial ca toți candidații să fie transparenți și să își expună ideile în fața cetățenilor.

foto: Mesagerul de Sibiu

A doua provocare, o adresez vouă, sibienilor: votați omul și nu partidul. Alegeți în cunoștință de cauză, documentându-vă asupra fiecărui candidat. Analizați ce experiență profesională are, ce pregătire educațională și ce a făcut până acum pentru comunitate. Nu lăsați să vă influențeze partidele sau imaginile de candidați perfecți, fals construite cu bani mulți. Dacă dorim un Sibiu cu o administrație în slujba cetățeanului, trebuie să alegem înțelept și să optăm pentru schimbare.

Viitorul nostru depinde de alegerile pe care le facem acum. Haideți să fim curajoși, cereți transparență pentru a putea alege lideri care merită să vă reprezinte”! 

foto: Mesagerul de Sibiu

Patriche DRAGOȘ, primvicepreședinte PUSL, județul Sibiu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu a adresat electoratului un apel pentru participarea la vot:

„Tinerețea, curajul perseverența și iubirea pentru aproapele m-au făcur să vin în fața voastră, a sibienilor, și să vă cer votul de încredere pe 9 iunie. Un vot prin care TU să te faci auzit în Consiliul Județean Sibiu”.

Doris Lupu formează împreună cu Ciprian Faraon o echipă solidă, cu preocupări sociale comune, candidând la Consiliul Local al municipiului Sibiu: 

În urma nevoilor pe care le-am identificat și cu care m-am confrutat în activitatea mea de jurnalist și ong-ist, am decis în 2022 să duc lupta la un alt nivel, acela de om politic, și asta, pentru că din punctul de vedere al sănătății pediatrice, sistemul de stat sibian nu beneficiază de infrastructură adecvată în aparatura medicală pentru intervențiile în chirurgia cardiacă și nici de personal specializat, ținând cont de faptul că anual, peste 1500 de copii se nasc cu malformații cardiace congenitale în România. Sunt doar câteva centre în țară și o parte importantă dintre ele se află în mediul privat. Mai mult decât atât, consider necesar crearea și la Sibiu a unui centru de cardiologie morfo-fetală, asta însemnând diagnosticarea precoce, intrauterină, a unor eventuale malformații cardiace încă din primul trimestru de sarcină. Asemenea centre se găsesc doar în Timișoara și în București, iar personalul de specialitate pe zona asta este destul de puțin. Un început timid, așadar, dar care are nevoie de implicarea în comunitate a unor factori decizionali importanți”.

foto: Mesagerul de Sibiu

Ne vedem la vot! Doamne ajută!

 

CMF 21240113         

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*