Ciprian Badiu și Catrinel Dragomir vor expune în Orașul Artiștilor în luna septembrie

Proiectul Orașul Artiștilor urmărește să fie, pe lângă platforma prin care se pot exprima artiștii sibieni, și o rampă de lansare pentru viitori artiști. Astfel, pasionații de artă doritori de a expune în cadrul proiectului, au putut să se înscrie, timp de două luni, în ceea ce urma să devină stagiul de pregătire pentru organizarea propriei expoziții de artă, în Turnul Sfatului din Sibiu, în perioada 15-30 septembrie.

Dintre cei înscriși, Ciprian Badiu a fost selectat pentru a se pregăti și a organiza expoziția ce-i va sta pentru totdeauna la temelia vieții de artist.

La 35 de ani, Ciprian Badiu a decis destul de recent să urmeze calea uneia dintre cele mai mari pasiuni ale sale – pictura. Angajat ca grafician, sibianul urmează de trei ani și cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii “Ilie Micu” și spune că cel mai important moment pe care îl așteaptă este cel în care va avea o expoziție. Acest lucru a venit mai repede decât credea, asta pentru că a fost selectat să organizeze chiar expoziția care închide ediția 2018 a proiectului Orașul Artiștilor.

„De foarte multe ori am vrut să încep să mă perfecționez, să fac ceva în acest sens, să reușesc să am o expoziție. Acum, că s-a ivit această ocazie, nu am mai vrut să mai amân. Am spus că orice ar fi, măcar încerc. Nu aveam absolut nimic de pierdut așa că mi-am trimis portofoliul în speranța că voi fi selectat pentru a expune în Orașul Artiștilor”, spune Ciprian.

Ciprian Badiu are 35 de ani, este din Sibiu și lucrează ca web designer. Își are atelierul acasă, unde lucrează seara și în weekend, atunci când are timp. Artistul spune că în ceea ce privește nivelul său de experiență, abia dacă a „zgâriat suprafața” și că mai are mult de lucru dar oportunitatea de a organiza prima sa expoziție personală în cadrul proiectului Orașul Artiștilor va fi un adevărat test și probabil cel mai puternic feedback pe care-l poate avea în momentul acesta.

Piața Mică va găzdui expoziția “Human”

În prima jumătate a lunii septembrie, Catrinel Dragomir va expune o serie de portrete pictate în acrilic pe pânză, în cadrul expoziției “Human”.

“Portretele mele sunt popasuri în lunga călătorie a auto-descoperirilor. Așa cum montaniarzii se opresc, câteodată, să se răcorească din izvorul munților, așa zăbovesc și eu între culorile mele, care, pe pânză capătă chip de om”, își prezintă Catrinel expoziția.

Catrinel Dragomir a început să se îndrăgostească de arta plastică în urmă cu 10 ani, atunci când a urmat cursuri private de desen. În 2008 a vernisat o expoziție de pictură intitulată „Salca” – grafică în tuș și acuarelă. De 3 ani, predă, organizând ateliere de pictură ghidată pentru adulți și copii.

Expoziția “Human” va putea fi vizitată zilnic, în perioada 1-15 septembrie, în Orașul Artiștilor din Piața Mică, în cadrul galeriilor de artă aduse în stradă, în fața Turnului Sfatului.

Oraşul Artiştilor este un proiect implementat de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu. Acesta are loc în fiecare an, în Piața Mică, şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshop-uri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care se pot răsfoi cărţi despre artă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*