Cine este vedeta care sare în ajutorul sibiencei care s-a dat drept refugiată pentru a face rost de alimente

Sibianca reclamată la poliție duminică pentru că s-a dat drept refugiată din Ucraina pentru a beneficia de bunuri de uz curent, alimente, rechizite și jucării pentru copii a stârnit un adevărat val de empatie în mediul online. Oameni de rând, avocați cunoscuți si chiar vedete Tv s-au oferit să o ajute și i-au blamat pe cei care au reclamat-o la poliție. Dana Budeanu, Dan Chitic sau Cosmina Cerva, sunt doar câteva nume grele care și-au afirmat sprijinul pentru sibiancă.

Cazul sibiencei de 32 de ani care duminică s-a ales cu dosar penal după ce a fost reclamată de către organizatorul unei strângeri de donații pentru refugiații din Ucraina a stârnit numeroase controverse în mediul online. Femeia s-a dat drept refugiată și i-a convins pe voluntarii centrului să îi dea produse de igienă personală, alimente, jucării și rechizite școlare, în valoare de aproximativ 1.500 de lei. Fapta ei nu a rămas însă nepedepsită. Iar oamenii s-au împărțit în două tabere. Mulți i-au condamnat gestul, dar și mai mulți și-au manifestat empatia față de femeia care, cel mai probabil, nu avea posibilități materiale și a apelat la această ultimă soluție pentru a face rost de niște alimente, rechizite și jucării pentru copii.

Deoarece știrea a ajuns și în presa națională, acest caz a stânit și revolta unor vedete care s-au oferit să o ajute pe sibianca aflată la ananghie.

”Dai unui refugiat, dai și unui amărât din România (…) Plătesc eu cei 1000 de roni (…). Plătesc eu ca să nu-i facă nimeni niciun dosar penal. O să ma interesez să văd exact unde s-a dus.”, afirmă revoltată cunoscuta vedetă Dana Budeanu, într-un podcast e care îl puteți vedea aici.

” Cum mă să te dai mare donator dar să chemi miliția să salte o femeie care a cerut niște alimente, săpun și rechizite, doar pentru că nu este refugiat? (…)

PS – dacă are cineva informații despre aceasta femeie (cine este, unde poate fi găsită, nr. Tel.) vă rog să mă anunțați. Are apărare gratuită iîn dosarul penal.”, scrie avocata Cosmina Cerva pe pagina de facebook. Postarea ei a fost preluată integral și de cunoscutul avocat Dan Chitic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*