Cine este noul antrenor principal al BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu l-a numit în funcția de antrenor principal pe Tomas Rinkevicius. Tehnicianul baltic vine de la echipa satelit din Liga I, cu care a avut rezultate remarcabile în sezonul precedent. Acesta îl succedează în funcție pe Miguel Angel Hoyo, antrenorul iberic cu care clubul a ajuns de comun acord la o înțelegere de încheiere a colaborării.

Noul antrenor al echipei s-a născut pe 4 ianuarie 1978 la Rietavas, Lituania. Tomas a avut o carieră bogată de jucător, petrecută în mare parte în țara natală, dar a bifat experiențe și în Ucraina, Austria, Franța și Danemarca.

Tomas Rinkevicius a ajuns la Sibiu în 2021, când a devenit antrenorul coordonator al academiei clublui nostru. În același timp a pregătit echipa satelit din Liga I, cu care a obținut rezultate deosebite, cu un lot format doar din tineri formați la clubul nostru. Cu Tomas la timonă, BC CSU Sibiu 2 a încheiat stagiunea precedentă din liga secundă pe poziția a 3-a, după un Final Four disputat la Târgu Mureș și unde s-au aflat alte trei echipe care au vizat promovarea.

Noul antrenor principal al echipei noastre are experiență la nivel internațional. Tomas Rinkevicius face parte din staff-ul tehnic al echipei naționale a Lituaniei. În vara lui 2022, el a participat cu naționala sa la EuroBasket 2022, alături de Kazys Maksvytis, antrenorul principal atât al Lituaniei, cât și al lui Zalgiris Kaunas. Staff-ul balticilor este neschimbat și după Campionatul European, iar Tomas a fost prezent la meciurile Lituaniei din calificările pentru FIBA World Cup 2023, adjudecându-și deja biletele pentru competiția organizată în Filipine, Japonia și Indonesia.

Tomas Rinkevicius a pregătit-o pe Neptunas Klaipeda din postura de antrenor principal în sezonul 2019/2020, echipă cu care a jucat inclusiv în Basketball Champions League.

„Toată lumea este profesionistă și trebuie să arate asta într-o astfel de situație. Clubul mi-a cerut să preiau acestă poziție și sigur, sunt bucuros să fiu aici. Pentru mine nu este nimic nou, deoarece sunt în Sibiu de un an și jumătate, cunosc clubul, cunosc oamenii care sunt aproape de CSU. Este un loc bun, unde pot să-mi demonstrez latura profesională fiind antrenorul principal al lui BC CSU Sibiu” a declarat Tomas Rinkevicius, după ce a preluat banca tehnică a echipei noastre de seniori.

Tehnicianul baltic își va face debutul oficial pe banca echipei noastre în meciul cu CSM Petrolul Ploiești, programat sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 18:30 la Sala Transilvania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*