Cindrea: „Pacienţii au tot ce le trebuie“

Medicamentele şi materialele sanitare nu vor mai fi o problemă în spitalele sibiene, promite Consiliul Judeţean. Şefii secţiilor şi directorii de spitale sunt ameninţaţi cu demiterea dacă vor mai exista cazuri în care pacienţii vor fi nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamente sau materiale sanitare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu (CJS), Ioan Cindrea, susţine că toţi pacienţii internaţi în spitalele subordonate CJS trebuie să primească medicamentele şi materialele sanitare necesare. „Pacienţii au tot ce le trebuie.

Dacă există vreun caz în care se mai cer medicamente, materiale sanitare sau orice altceva, să îmi fie adus la cunoştinţă! Din toamnă nu se mai cer aceste lucruri, de când am intrat pe programul de stingere a datoriilor. În momentul în care se dovedeşte că se mai solicită aceste lucruri, pleacă şeful de secţie, directorul şi toţi. Astăzi au tot ce le trebuie!“, a subliniat Cindrea. De asemenea, el a precizat că, în fiecare miercuri, de la ora 10.00, are uşile deschise pentru sibienii care se confruntă cu astfel de situaţii în spitale şi care sunt gata să-şi asume declaraţiile.

 

 

Tratamentul cu citostatice, sub control

 

Totodată, Cindrea a dat asigurări că pacienţii bolnavi de cancer, care sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, au tot ce le trebuie pentru tratament. „Din informarea pe care am primit-o de la Oncologie, nu sunt probleme, există medicamente înlocuite cu medicamente similare“, a anunţat acesta. Situaţia a fost confirmată şi de reprezentanţii unităţii, care au precizat că „la nivel administrativ s-au făcut demersuri către Compania Naţională Unifarm şi este menţinută permanent legătura cu aceasta, pentru furnizarea de medicamente corespunzătoare tratamentului neoplaziilor“. Conform Agerpres, directorul Liviu Cotârlă a dat asigurări că nici un pacient nu este nevoit să-şi cumpere medicamente sau alte materiale sanitare necesare tratamentului. „Nu trebuie să-şi cumpere nimic şi, chiar dacă este nevoie la un moment dat, din varii motive, să îşi cumpere din străinătate, din Australia sau din SUA, pentru că numai acolo se găseşte, spitalul returnează contravaloarea acelui medicament. Acţionăm în baza unei legi“, a afirmat managerul general al Spitalului Judeţean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*