Cimitirul Municipal se umple cu repeziciune!

Efectele pandemiei de coronavirus se văd cel mai bine în Cimitirul Municipal. Imaginea zecilor de morminte acoperite cu flori te cutremură.

La Cimitirul Municipal din Calea Dumbrăvii s-a lucrat în criză de timp în ultimele luni. Gropile celor decedați din diverse cauze, mulți din cauza pandemiei de Covid 19, au apărut cu zecile, în special în apropierea porții 5, dinspre Calea Cisnădiei, doar în ultimele săptămâni.

Zona e plină  de morminte încărcate cu coroane și jerbe de flori la care vin familiile să își plângă morții. Aici, zilnic au loc înmormântări, uneori la ore foarte apropiate, astfel încât groparii abia mai fac față. „Aproape că nu avem timp nici de pauze scurte. Sunt ore la care abia facem față. Au fost zile când am alergat de la o înmormântare la alta să punem pământ deasupra mortului“, s-a plâns azi unul dintre groparii din Cimitir.

Peste 1.500 de decese, în județul Sibiu

Potrivit statisticilor oficiale transmise de Prefectura Sibiu, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului au decedat în urma infecției cu Covid 19 nu mai puțin de 1.578 de persoane. Cele mai multe, evident, în Municipiul Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*