Centrul multifuncțional pentru servicii sociale de pe strada Oțelarilor împlinește un an de funcționare

În aproape un an de funcționare, Centrul a reușit să-și atingă scopul pentru care a fost înființat: acela de a oferi comunității, copii și seniori, un loc în care să își petreacă timpul liber, să învețe și să participe la diferite activități dedicate lor, organizate de personalul specializat, afirmă reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu, de care aparține Centrul.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

”Acest centru pe care l-am construit s-a dovedit a fi un proiect de succes, fiind foarte apreciat și căutat de membrii comunității noastre care au nevoie de acest tip de servicii. Cei care vin în Centru petrec timp de calitate, elevii primesc ajutor la teme, iar seniorii, poate mulți dintre ei singuri, și-au găsit prieteni și socializează, un aspect foarte important pentru calitatea vieții lor. Acest tip de investiții sunt cele care aduc plus valoare în comunitate și mă bucur să văd că Centrul este mereu plin și util. Felicitări echipei din Direcția de Asistență Socială a Primăriei care gestionează activitatea!” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Centrul are posibilitatea de a primi 30 de copii și 20 de vârstnici, însă cererea este mult mai mare. În anul 2023 în Centru au fost 96 de beneficiari: 32 de elevi și 64 de persoane vârstnice.

Pentru elevi s-a acordat suport în realizarea temelor, s-au organizat excursii și vizite la muzee sau au învățat să cânte la un instrument.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Seniorii vin în centru pentru socializare, joacă șah sau table, dansează și participă la ore de yoga. Pentru cei care au nevoie, se oferă și consiliere medicală și juridică. Prin eforturile echipei acestui Centru, programul și împărțirea activităților au fost făcute în așa fel încât nimeni să nu fie refuzat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*