Centrul multifuncțional educațional din Mediaș. A fost semnat contractul de proiectare

La sediul Primăriei Municipiului Mediaș a avut loc ieri semnarea contractului de proiectare și execuție a Centrului Multifuncțional Educațional, proiect inițiat și derulat de către Primăria Municipiului Mediaș.

Întâlnirea dintre Primarul Municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, și reprezentanții companiei prestatoare marchează faza finală a realizării investiției, urmând ca lucrările de reabilitare și amenajare să înceapă în perioada imediat următoare.

Obiectivul final al acestei investiții, cu o valoare de peste 17.000.000 de lei, presupune înființarea unui Centru multifuncțional educațional la nivelul municipiului nostru, prin reabilitarea Corpului E al fostei Școli Militare de Aviație.

În urma amplului proces de reabilitare și modernizare clădirea fostei unități militare va dispune de o sală de spectacol cu o capacitate de 280 de locuri, destinată organizării de spectacole, conferințe, întâlniri publice precum și alte activități cu caracter cultural, educativ și social.

De asemenea centrul nou înființat va cuprinde o sală cu o suprafață de minimum 140 de mp, destinată cursurilor și repetițiilor de dansuri moderne și populare, gimnastică, aerobic etc., o sală pentru cursuri de canto cu o suprafață de minimum 60 de mp, un spațiu expozițional precum și un club destinat copiilor și un altul pensionarilor.

În cadrul Centrului multifuncțional educațional va fi amenajat și un Muzeul al Aviației, o sală de lectură și un atelier multifuncțional. Important de precizat este faptul că în respectiva clădire vor funcționa un atelier meșteșugăresc destinat promovării și învățării meșteșugurilor tradiționale precum și un atelier dotat cu echipamente moderne de imprimare 3D și tăiere computerizată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*