Centrul de Operații al Comandamentul Corpului Multinațional de Sud- Est al NATO a devenit operațional (CP)

Centrul de Operații al Comandamentul Corpului Multinațional de Sud- Est al NATO a devenit operațional, evenimentul fiind marcat în cadrul unei ceremonii oficiale organizată la sediul din Sibiu, precizează Consiliul Județean Sibiu.
FOTO: Consiliul Județean Sibiu
Noile clădiri și întreaga infrastructură au fost realizate într-un interval de doar doi ani, o singură clădire, ridicată la 1856, mai fiind păstrată pe aliniamentul cu Calea Dumbrăvii.
Prezent la ceremonial, generalul Daniel Petrescu, șef al Statului Major al Armatei Române, a precizat că noul Centru Operațional de la Sibiu al Alianței Nord – Atlantice are România ca națiune-cadru și că rolul acestei structuri devine tot mai important în contextul războiului din Ucraina și al recentelor agresiuni din Orientul Mijlociu.
Capacitatea de coordonare și conducere a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud- Est al NATO este de până la cinci divizii de militari ai forțelor aliate sau provenind din țările membre, ea putând crește în funcție de contextul mediului de securitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*