Centru medical regional la Tălmaciu

Orașul Tălmaciu va avea un centru medical modern care va face conexiunea între județele Vâlcea, Brașov și Sibiu.

Foto: Facebook Ioan Oancea

În ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, consilierii tălmăceni au aprobat studiul de prefezabilitate proiectul centrului medical, obiectiv aflat pe lista de investiții încă din 2021.

„Demararea actelor privind achiziția fundației din zona centrală, pe care va fi costruit acest centru medical a început în anul 2022.

În aprilie 2023 a fost aprobat raportul de oportunitate, iar în septembrie 2023 a fost aprobată achiziția fundației cu destinație construire centru medical. Această inițiativă va aduce beneficii nu doar locuitorilor orașului, ci și vecinătăților, marcând un moment important pentru întreaga regiune, deoarece va fi primul centru medical care va conecta zonele Vâlcea, Brașov, Sibiu.

Foto: Facebook Ioan Oancea

Centrul medical va oferi o gamă completă de servicii, inclusiv îngrijire medicală, prevenție, laborator, analize medicale și spitalizare de zi, contribuind la îmbunătățirea sănătății și bunăstării comunității noastre, oferind servicii medicale tuturor persoanelor interesate dar și persoanelor defavorizate sau vulnerabile ce au domiciliul legal pe raza Orașului Tălmaciu.

Acesta va fi construit pe 3 etaje, acoperind o suprafață de aproximativ 1520 de metri pătrați. Proiectul tehnic a fost conceput în detaliu pentru a respecta cele mai înalte standarde medicale și normative specifice clădirilor spitalicești, garantând un mediu optim pentru furnizarea serviciilor medicale de calitate și îngrijire a pacienților” a transmis Ioan Oancea, primarul orașului Tălmaciu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*