Cele mai bune plaje de vizitat în Paris: un ghid pentru soare și nisip (P)

Vara este aproape și te gândești să o petreci la Paris și în jurul acestui oraș? Dar totuși vrei să petreci timp la soare, unde te poți bucura de apa răcoritoare și nisip? Este posibil acest lucru aici? Cu siguranță, da! Iar plajele din Paris și suburbii se confruntă cu un adevărat asediu an de an!

Cei care vin aici în scop turistic se pot refugia, bineînțeles, în sălile muzeelor ​​cu aer condiționat. Seara, când temperaturile sunt mult mai prietenoase cu oamenii, poți merge în unul din parcurile orașului sau pe terasele cafenelelor… Există multe posibilități. Dar dacă vrei să te relaxezi la soare, atunci descoperă în continuare care sunt cele mai bune plaje de vizitat în Paris.

Plajă în centrul Parisului – deloc surprinzător!

Ideea unei plaje în centrul Parisului sună puțin surprinzător. Evenimentul Paris Plages este organizat în capitala Franței din 2002 și atrage mereu multă lume. Este un eveniment excelent din punctul de vedere al parizienilor care stau în oraș în vacanță, dar și al turiștilor care, pe lângă vizitarea obiectivelor turistice, mizează și pe odihnă și relaxare la soare.

După cum poți vedea, atunci când vei cumpăra bilete avion Paris vei putea avea parte de diverse activități, nu doar vizitarea obiectivelor turistice. Și, alegând un motor de căutare, vei economisi timp și vei beneficia de posibilitatea de a adapta călătoria propriilor tale nevoi sau de a alege direct un pachet zbor+hotel.

Pe bulevardele de-a lungul Senei există multe atracții atât pentru copii, cât și pentru adulți – este imposibil să te plictisești! Organizatorii oferă competiții sportive și ateliere interesante: pictură, cânt, dans și altele. Pe malul Senei, poți citi (și cumpăra) cărți, poți juca jocuri de societate sau poți admira expoziții de lucrări ale diverșilor artiști.

Plaje în apropierea Parisului – care sunt cele mai frumoase?

Plaja, soarele, palmierii de cocos, destinația de vis pentru un weekend romantic, cu prietenii sau familia. Din capitală, este posibil să accesezi unele dintre cele mai frumoase plaje din Franța în mai puțin de trei ore. Cu mașina sau cu trenul, iată cele mai frumoase plaje cele mai apropiate de Paris.

  • Plaja Crotoy – 227 km de Paris

Situată în Picardia, plaja Crotoy este cea mai apropiată plajă de Paris cu trenul, din captală ajungând acolo în aproximativ 2 ore de călătorie, în medie, față de aproape 3 ore cu mașina. Odată ajuns în Noyelle-sur-Mer, poți închiria o bicicletă pentru a te plimba prin această zonă nealterată cu flora și fauna impresionantă. Considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Franța, plaja Crotoy este o destinație ideală pentru o escapadă de weekend departe de aglomerație și turiști, atât toamna, cât și vara. La capitolul gastronomie, poți să încerci specialități locale: flamiche de praz sau chiar supă Hortillon.

Plaja din Dieppe – 196 km de Paris

Dacă plaja Crotoy este cea mai apropiată de Paris cu trenul, plaja Dieppe este cea mai apropiată cu mașina, deoarece este legată direct de autostradă. Închirierea unei mașini la destinație îți oferă multă libertate și îți permite să descoperi locațiile din jurul Parisului fără a depinde de mijloacele de transport. Iar din contul eSky.ro creat poți selecta diverse oferte, precum bilete avion Londra sau cazări în orașe precum Dubai.

Situată la 200 km de capitală, în Seine – Maritime, îți va lua aproximativ 2 ore pentru a ajunge la plaja cu pietricele de unde vei putea admira portul și arhitectura sa normandă. Merită să guști scoicile bune sau să mergi la a doua plajă din Dieppe, plaja Puys, unde poți admira stâncile.

Plaje în afara Parisului – bucură-te de natură

  • Plaja L’Île de loisirs du Val de Seine – în nordul Parisului

În L’Île de loisirs du Val de Seine vei găsi 260 de hectare de verdeață, dar mai ales un lac cu plajă de nisip. Aici se plătește o taxă de intrare la întregul complex, dar aceasta îți oferă și acces la numeroase terenuri de baschet, fotbal sau ping-pong. La punctul de informare poți închiria mingi, rachete și alte accesorii pentru a-ți face timpul mai plăcut. Asigură-te că ai cu tine costum de baie și un prosop, iar plaja de nisip este a ta.

  • Meaux Plage

O altă plajă pe care o oferă suburbiile pariziene este în Meaux. Călătoria te descurajează? Din Gare de l’Est ajungi în 25 de minute cu trenul direct la gara Meaux. De acolo, este o plimbare de 20 de minute prin centrul orașului. Când ajungi la cheiurile din Marna, totul se transformă într-o stațiune de familie de pe litoral. Un ponton de lemn, nisip, locuri unde să te relaxezi… Înot, minigolf, badminton, turnee de volei pe plajă și multe altele… O astfel de dispoziție festivă! Te vei întoarce simțind că ai petrecut un weekend în Deauville.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*