Cele mai apreciate filme europene la ESTE FILM Festival 2023

ESTE FILM Festival aduce la fiecare ediție cele mai apreciate și premiate filme europene. Festivalul oferă ocazii unice de a le vedea pe ecran mare, într-o sală de cinema.

Foto: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu

”Ne bucurăm și suntem onorați că și anul acesta avem un partener al secțiunii Best of Europe, Vitesco Technologies. Pentru al doilea an la rând, Vitesco Technologies susține ESTE FILM Festival. Este foarte important pentru noi să sprijinim comunitatea din Sibiu și acest proiect cultural, care aduce oamenii împreună și oferă perspective diferite spectatorilor prin peliculele premiate pe care le propune în cadrul programului său. Vă invităm să vizionați cât mai multe filme din cadrul festivalului și a secțiunii Best of Europe, pe care am ales să o susținem și în acest an. Suntem convinși că vă veți bucura că ați ales să vă petreceți timpul liber alături de ESTE FILM! ”, a spus Răzvan Simion, Location Head Sibiu.

Câteva din filmele pe care le putem vedea anul acesta în cadrul Best of Europe.

”Les enfants des autres”, film nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2022, spune povestea lui Rachel Friedmann (Virginie Efira), o femeie care nu poate avea copii, dar care se atașează foarte puternic de fiica iubitului ei Ali. Filmul poate fi văzut miercuri, 10 mai, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, sala mică.

”Cei opt munți”, film bazat pe romanul „The Eight Mountains” de Paolo Cognetti și câștigător al Premiul juriului la Cannes în 2022, este povestea emoționantă despre prietenia dintre doi copii ce devin bărbați. Unul aparține orașului, celălalt este ultimul copil dintr-un sat de munte. De-a lungul anilor, viața îi va duce ba departe, ba aproape unul de celălalt, dar nu va distruge prietenia lor, rămânând uniți de pasiunea pentru munți. Filmul se poate vedea sâmbătă, 13 mai, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, sala mare.

”Noaptea de 12” este unul dintre cele mai apreciate filme franceze ale anului 2022. Filmul prezintă obsesia unui anchetator pentru o crimă nerezolvată. Suspecții nu încetează să apară, iar îndoielile lui Yohan continuă să crească. Un singur lucru este cert: crima a avut loc în noaptea de 12. Filmul poate fi văzut miercuri, 10 mai, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, sala mică.

Păstrăm și tradiția unei subsecțiuni numită ”Outside Europe”, ce anul acesta aduce filmele ”Toate fricile lui Beau”, regia Ari Aster, avându-l ca protagonist pe Joaquin Phoenix, și ”Oldboy, regia Park Chan-wook, câștigător al Marelui Premiu al Juriului la Cannes în 2004.

Biletele la festival pot fi achiziționate online prin Eventbook (https://eventbook.ro/festival/este-film-festival-sibiu), și din incinta Centrului Cultural “Ion Besoiu” Sibiu, în limita locurilor disponibile. La secțiunile Best of Europe și Outside Europe prețul unui bilet unic este de 20 lei pentru toate categoriile de vârstă. Programul poate suferi mici modificări ulterioare. Varianta actualizată va fi disponibilă pe site-ul festivalului, www.estefilm.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*