Cel mai sănătos fruct. E bogat în antioxidanți și are beneficii cardiovasculare

Consumul recomandat  de fructe pe zi depinde de o serie de factori, dar adulții ar trebui să consume, în general, în jur de 400 de grame de fructe zilnic, spun Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. De exemplu, 200 de grame ar putea fi un măr, o banană, trei prune de mărime medie sau șapte felii de mango. 

Foto cu caracter ilustrativ, arhivă

Care este cel mai sănătos fruct?

Deși toate fructele sunt sănătoase, nutriționistul Danielle Crumble Smith recomandă un fruct plin de nutrienți în mod special – afinele, notează USA Today.

Afinele conțin multe fibre, care dau senzația de sațietate mai mult timp. De asemenea, se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, care previn sau întârzie deteriorarea celulelor.

„Din punct de vedere cognitiv, există o mulțime de beneficii în ceea ce privește memoria și unele studii arată beneficii cardiovasculare sau compuși care luptă împotriva cancerului”, spune Crumble Smith. „În general, acestea scad inflamația”.

Cu toate acestea, Crumble Smith spune că a mânca afine sălbatice nu este esențial pentru a obține nutrienții sănătoși din fructe. Consumul de fructe de orice fel va da rezultate sănătoase, deși unele fructe au nutrienți care servesc unor scopuri diferite.

De exemplu, merele conțin pectină, o fibră care acționează ca un prebiotic ce poate ajuta funcția colonului și digestia.

Fructele bogate în vitamina C ar trebui să fie, de asemenea, pe lista noastră, inclusiv citricele (portocale, grapefruit și lămâi) și căpșunele, relatează Adevărul.

„Vitamina C ajută la producția de colagen, iar în generația noastră, oamenii sunt preocupați de diminuarea ridurilor și de sănătatea părului, a pielii și a unghiilor”, spune Crumble Smith. „Vitamina C este, de fapt, cu adevărat crucială pentru asta”.

Continuă AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*