Cei mai neobosiți voluntari: sute de ajutoare pentru oameni în carantină și spitale

Încă 100 de pachete cu alimente de primă necesitate au ajuns la familii vulnerabile din Vurpăr, Agnita, Rășinari, Copșa Mare, Turnu Roșu, dar și în municipiul Sibiu – anunță cei de la Crucea Roșie Sibiu.
În localitatea Vurpăr, alimentele au ajuns la 25 de famillii care se află în carantină, iar în restul localităților la persoane vulnerabile, cu vârste de peste 65 de ani, dar și la familii cu o situație economică precară. Toate aceste cazuri au fost verificate de asistenți sociali.
O parte din pachete a fost distribuită și către Asociatia Femeilor din Sibiu și Asociatia WeHelp Sibiu,
care le-au oferit beneficiarilor lor.
Și 15 persoane izolate acasă, în cartierul Gușterița, au beneficiat de pachete cu alimente de primă necesitate, dar și câte un cozonac, mălai, făină, grisine și dulciuri.
Personalul medical din Sibiu a primit ieri materiale de protecție:
• Secția de Cardiologie I și Cardiologie II: 1.000 perechi mănuși, 500 măști chirurgicale de unică folosință și 50 de combinezoane
• Secția Diabet și Boli de Nutriție: 600 perechi mănuși, 300 măști chirurgicale de unică folosință
Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu a primit o donație de 15 kg de ciocolată, iar Spitalul de Pediatrie, pe lângă o donație consistentă de ciocolată și grisine, a primit pentru copiii internați mâncare și produse de igienă corporală.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*