Cei mai buni schiori au luat startul la cea de-a X-a ediție a competiției Ski Alpinism & Touring Race Bâlea

Cea de-a X-a ediție a competiției Ski Alpinism & Touring Race Balea s-a desfășurat ieri, în ciuda vremii capricioase. Doi sportivi sibieni au luat startul și au încheiat cu bine cursa.

Foto: Dan Poplăcenel
La startul ediției din acest an, care a găzduit și Campionatul Național de Schi Alpin au fost înscriși 53 de sportivi din întreaga țară, atât profesioniști, cât și amatori, Printre ei s-au aflat și doi sportivi din Sibiu, legitimați la Clubul Vertical Sport. Marele câștigător al competiției a fost Jinga George nimeni altul decat Vicecampionul mondial la categoria U20 al acestei discipline.
”Schiul alpin este sport olimpic, iar România are și un vicecampion mondial, care este și marele campion al acestei ediții. Felicitări tuturor participanților. Este o cursă deosebit de dificilă, care necesită o foarte bună pregătire tehnică și fizică.
Competiția pe care o organizaăm a ajuns la cea de-a X-a ediție, iar de șase ani găzduiește și Campionatul Național de Schi Alpin”. a explicat Adrina Vălean, organizator al evenimentului.
Vremea rece și viscolul puternic le-au at mari bătăi de cap organizatorilor competiției care. ”Ca de obicei în ultimii 10 ani acest eveniment a stat sub semnul vremii. Toată munca din cursul săptămânii a fost anulată de viscolul și ninsorile din ultimele 24h de ore de dinaintea cursei. Și totusi, un mic nucleu de oameni pricepuți și activați de pasiune și entuziasm a reușit imposibila misiune de a reface ruta de concurs printr-o muncă contracronometru, de la ora 6AM la 12AM, astfel încat startul a fost luat la ora programat”, au explicat organizatorii evenimentului
Clasamentul Open al cursei îl puteți găsi pe https://skialpinismrace.ro/2023-2/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*