Ceata Junilor a primit aplauze la scenă deschisă în Turcia

România a fost aplaudată la scenă deschisă, în anul Centenarului Marii Uniri, graţie Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor”, prezent la Festivalul internațional de dans și muzică din Alanya.

În perioada 24 septembrie – 1 octombrie, o delegaţie a Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor”, pepinieră a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, a participat la Festivalul internațional de dans și muzică din Alanya, Turcia. Sub îndrumarea managerului și coregrafului Silvia Macrea, dansatorii sibieni au reprezentat România prin jocurile populare şi obiceiurile din bătrâni, meşteşugit transpuse în scenă. Spectacolele folclorice au avut loc în diverse locaţii din Alanya, şi anume pe scena în aer liber din faţa Primăriei şi în amfiteatrul Hedef Alanya, în prezenţa a 1.000 de spectatori.

„Suntem mereu fericiţi să vorbim lumii despre țara noastră frumoasă, prin moştenirea neprețuită ce o reprezintă folclorul românesc! Ropotele de aplauze ce au urmat fiecărei reprezentaţii a Ansamblului «Ceata Junilor» ne-au umplut sufletele de bucurie. Este un sentiment unic, să primeşti aprecierea peste 1.000 de spectatori, cu toţii fascinaţi de nunta tradițională românească și jocurile populare din Transilvania! Acesta este darul nostru de suflet, pentru România, în anul Centenarului Marii Uniri!”, declară Silvia Macrea, director artistic al Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor”.

Festivalul internațional de dans și muzică din Alanya a reunit formaţii de muzică uşoară, fanfare tradiţionale şi ansambluri folclorice din: Estonia, Anglia, Bulgaria, Slovenia, Lituania şi România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*