Ceaiul care te ferește de cancer, cu multe beneficii pentru organism

Ceaiul care te ferește de cancer, cu multe beneficii pentru organism. Acest ceai este recomandat de specialiști datorită efectelor care le aduce sănătății noastre.

FOTO: arhivă

Ceaiul care te ferește de cancer, cu multe beneficii pentru organism. Deși foarte puțini știu, acest ceai poate trata anemia și preveni apariția bolilor cronice.

Este vorba despre ceaiul de urzici.

Ceaiul care te ferește de cancer, cu multe beneficii pentru organism. Tratează anemia

Ceaiul de urzici, ceaiul care te ferește de cancer, cu multe beneficii pentru organism. Antioxidanții prezenți în frunzele de urzică sunt molecule care ne protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, ce sunt legate de îmbătrânire, precum și de cancer, dar și alte boli, care ne afectează organismul, scrie Monitorul de Cluj.

De asemenea, ceaiul de urzică tratează și anemia. Potrivit springfarma.com, urzicile tratează anemia datorită conținutului mare de fier, dar și de magneziu pe care îl au în componenta lor. Acestea sunt o terapie excelentă, dar și ieftină în același timp pentru anemie.

Totodată, urzica poate ajuta la eliminarea bacteriilor dăunătoare din tractul urinar, ceea ce poate fi un real ajutor în persoanelor care suferă de afecțiuni urinare.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul de urzică previne și apariția bolilor cronice. Conform doc.ro, ceaiul care te ferește de cancer este bogat în substanțe chimice vegetale numite polifenoli. Acești compuși puternici pot juca un rol în prevenirea și gestionarea bolilor cronice legate de inflamație, cum ar fi diabetul, obezitatea, cancerul și bolile de inimă.

Ceaiul de urzică are și o serie de beneficii, dar și câteva contraindicații. El nu este recomandat femeilor care urmează să nască, deoarece poate duce la contracții uterine. El este benefic la o lună după naștere, deoarece ajută la procesul de lactație.

Urzica îți poate ajuta corpul să elimine excesul de sare și apă, care la rândul său ar putea scădea temporar tensiunea arterială, după cum arată și un studiu efectuat pe șobolani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*