Ce vă strică vacanța cel mai des?

Principalele motive care le pot strica vacanța românilor sunt starea de sănătate precară a unui membru din grup, condițiile din unitatea de cazare, în frunte cu standardele de igienă și curățenie necorespunzătoare din cameră sau starea vremii, arată un sondaj.

FOTO: Travelminit.ro.

Printre principalii factori care le pot afecta vacanța se numără: producerea unui eveniment neplăcut în familie (deces, accident, etc.), starea de sănătate precară a unui membru din grupul de vacanță, condițiile oferite de unitatea de cazare, în frunte cu standardele de igienă și curățenie necorespunzătoare din cameră, condițiile meteorologice nefavorabile, dar și atitudinea neprimitoare a personalului unei unități de cazare, potrivit unui sondaj Travelminit.ro.

Românii merg în vacanță cel mai des alături de familie (54.4%), cu partenerul/partenera (33.4%), cu prietenii (8.5%) sau călătoresc singuri (3.6%).

Ce vă strică vacanța cel mai des?: Ce nevoi avem

Nevoia de relaxare și odihnă (votată de 46.6% dintre respondenții la sondaj) ocupă prima poziție în clasamentul factorilor care îi determină să rezerve un sejur. Dorința de a descoperi locuri noi (votată de 13.3% dintre respondenți), vacanța copiilor (votată de 6.7% dintre respondenți), dar și vizita membrilor familiei, efectuarea unor tratamente balneare, zilele libere de la stat, evenimentele culturale (festivaluri, târguri etc.) sau delegațiile în scop de business, votate într-un procent mai mic.

În același timp, participanții la chestionar au ales și factorii care îi ajută să aibă o vacanță foarte bună și care pe influențează starea de spirit pe tot parcursul sejurului. Printre ei se numără: poziționarea unității de cazare (62%), care ar trebui să fie cât mai aproape de plajă sau de atracțiile turistice de interes, atitudinea primitoare a personalului (50,65%), facilitățile SPA incluse în prețul cazării (50,7%), condițiile meteorologice favorabile (37,8%), facilitățile sau serviciile suplimentare (30%), cum sunt tenisul de masă, biliardul etc.

Ce vă strică vacanța cel mai des?: Obstacole

Există, însă, și câteva obstacole care îi împiedică pe aceștia să meargă în vacanță, iar pe lista motivele regăsim: bugetul insuficient (40,64%), lipsa timpului liber/posibilității de a-și lua concediu (15%), starea de sănătate a lor sau a celor dragi (10.6%).

Pe de altă parte, chiar dacă nu pot merge într-o vacanță din varii motive, respondenții la chestionar spun că pot găsi activități alternative: plimbările în aer liber (32.3%), vizionarea filmelor/serialelor (11.1%), grădinăritul (6.6%) sau pescuitul (6.5%).

În același timp, 19.8% dintre respondenți susțin că ar încerca să găsească o soluție pentru a călători în continuare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*