Ce nu ar trebui să mai facă femeile după ce împlinesc 30 de ani

Să ai grijă de sănătatea ta este întotdeauna important, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, pentru femeile care au atins 30 de ani există noi preocupări de care trebuie să fie conștiente.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

Alegerile pe care le faci începând de la 30 de ani ar putea fi diferența dintre o viață lungă și sănătoasă și o serie de afecțiuni de sănătate care pot fi prevenite. Există câteva obiceiuri proaste la care femeile de peste 30 de ani ar trebui să renunțe, conform medical-news.org.

Stop haosului privind alimentația

Tinerii tind să nu pună accent pe ceea ce mănâncă, se orientează des spre fast food sau consideră că nu contează dacă iau o singură masă pe zi, seara târziu. După 30 de ani, începi să simți pe pielea ta consecințele. La 30 de ani, multe femei se confruntă pentru prima dată cu afecțiuni de sănătate precum arsuri la stomac, dureri de spate și anemie. Medicul dumneavoastră va începe probabil să acorde mai multă atenție tensiunii arteriale, colesterolului și semnelor de boli cardiovasculare, citează ziare.com.

O dietă echilibrată și bogată în nutrienți te poate ajuta să eviți o mulțime de probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrânești. Calciul și vitamina D sunt importante pentru sănătatea oaselor, în timp ce proteinele sunt vitale pentru sănătatea mușchilor.

Fibrele sunt importante pentru prevenirea bolilor cronice precum bolile de inimă și diabetul, iar fierul ajută sângele.

Lipsa somnului dăunează creierului și inimii

De zeci de ani, cercetările au arătat că somnul suficient este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta pentru a permite creierului și inimii să se recupereze după stresul fizic și mental al zilei. Pragul de 30 de ani aduce o mulțime de noi factori de stres și schimbări de viață precum locuri de muncă solicitante, copii și responsabilități financiare mai mari. Toate acestea se reflectă în somn. Așadar, nu este surprinzător că devine tot mai dificil să ne odihnim suficient pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Cercetările arată că, cu fiecare deceniu, cea mai odihnitoare etapă a somnului scade cu 2%. Problemele cronice cu somnul vă expun unui risc mai mare de a suferi de boli mintale și agravează condițiile de sănătate mintală existente. De asemenea, sunt asociate cu un risc crescut de probleme cardiovasculare și cu o funcție mentală redusă.

Continuare AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*