Ce fel de veioză să alegi pentru locuința ta (P)

Amenajarea locuinței implică un proces creativ, în care ideile tuturor membrilor familiei sunt integrate pentru a da naștere unui spațiu plăcut. Printre primele obiecte alese pentru fiecare cameră se numără și corpurile de iluminat – de la fiecare veioză la lumini ambientale, cu scop decorativ.

Foto: emag

Cu toate acestea, puțini acordă o atenție sporită corpurilor de iluminat, deși ele influențează atmosfera fiecărei încăperi. În plus, luminile ajută și la delimitarea unor spații: într-o bucătărie open-space poți separa zona de dining folosind un tip diferit de lustră. La fel de importante în decorarea unei încăperi sunt și veiozele.

Inspiră-te din sugestiile pregătite în continuare și alege tipul de veioza potrivit pentru fiecare încăpere a casei tale.

Veioza cu lumină ambientală

În general, este bine să alegi fiecare veioză în funcție de nevoile tale – preferi o lumină difuză, care are doar scop ambiental sau îți dorești o variantă care oferă un nivel suficient de lumină?

În primul rând, veioza cu lumină ambientală este potrivită pentru dormitor. Adesea achiziționate sub forma unui set, aceste veioze asigură o lumină plăcută, nu foarte puternică, suficientă însă pentru a citi seara.

Totodată, sursele de lumină ambientală sunt recomandate de designerii de interior pentru a crea o atmosferă mai caldă. În locul unui singur corp de iluminat de tavan, alege să decorezi camerele mai mari și cu veioze – vor crea un cadru plăcut și relaxant, mai ales la finalul zilei.

Pentru un joc de dimensiuni și modele, alege un lampadar pentru zona canapelei și câte o veioză pe măsuța de cafea sau pe birou. Ține cont întotdeauna și de dimensiunile fiecărui corp de iluminat – veiozele ar trebui să aibă dimensiuni reduse, astfel încât să nu ocupe întreaga suprafață a mesei. Cel mai bine este să iei în considerare scopul fiecărei lămpi – dacă trebuie să lumineze o suprafață mai mare, mizează pe un model cu dimensiuni mai mari. Dacă, în schimb, are doar un rol decorativ, alege o variantă de o dimensiune redusă.

Veioză birou

În cele mai multe locuințe, biroul este amplasat în living, zona de lucru fiind delimitată de corpul de mobilier și alte decorațiuni. Deși de cele mai multe ori o lustră va fi suficientă pentru întreaga încăpere, este bine să folosești și o veioza pentru birou.

De obicei, alegerea se face în funcție de stilul întregii încăperi, însă ar trebui să ții cont și de câteva aspecte practice.

În primul rând, fie că este vorba despre o lampă cu un bec simplu sau o lampă cu LED aceasta trebuie să emită o lumină puternică, fără a obosi ochii. Pentru a te bucura mereu de confort, alege un model care are opțiunea de lumină dimabilă pentru a seta cu ușurință intensitatea acesteia.

Ține cont și de flexibilitatea lămpii, mai ales dacă trebuie să lucrezi și la proiecte creative. În felul acesta, o poți apropia sau depărta în funcție de nevoile tale. Totodată, acordă atenție și poziționării lămpii. Aceasta ar trebui să lumineze zona de lucru, așadar ar trebui așezată în colțul opus celui în care lucrezi.

Lampa pentru camera copilului

În camera copilului, iluminatul joacă un rol important. În primii ani de viață, poți folosi o lampă de veghe care îi va oferi micuțului tău un plus de confort. Desigur, nu poate lipsi o veioză așezată lângă pat. În cazul celor două, cele mai iubite modele sunt cele care reunesc fie personajele lor preferate, fie simboluri din diferite desene animate.

În momentul în care copilul tău merge la școală, el va avea nevoie și de o lampă potrivită pentru biroul lui. Cele mai recomandate sunt cele care au o înălțime reglabilă – sunt ușor de adaptat nevoilor lui. În plus, nu uita că, la fel ca în cazul lămpii pentru biroul tău, și aceasta trebuie poziționată în colțul opus celui în care el scrie. Astfel, dacă scrie cu mâna dreapta, lampa va trebui să fie în partea stângă pentru a evita umbrele.

Adăugarea corpurilor de iluminat este un proces care ajută la crearea unei atmosfere primitoare în casă. Ține cont de aceste sfaturi și găsește modelele potrivite pentru nevoile tale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*