Ce au găsit polițiștii la mașina unui bărbat care conducea cu permisul suspendat

Polițiștii din Dumbrăveni au oprit ieri seară, pentru control, pe strada Gării din orașul Dumbrăveni,  un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 54 de ani.

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

Din verificări a rezultat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat, fapt pentru care polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea prevăzută de articolul 335, aliniatul 2 din Codul penal.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul nu deținea ITP și poliță RCA valabile, șoferul fiind sancționat contravențional pentru aceste abateri.

Pentru a nu întâmpina probleme de siguranță în trafic:

  • Indiferent de categoria de drum pe care circulă, le recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză impus pe tronsonul în cauză, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă în față și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor.
  • Pietonilor li se reamintește atât obligația de a traversa partea carosabilă doar prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, cât și obligația de a se asigura foarte bine înainte de a traversa partea carosabilă pe trecerile pentru pietoni nesemaforizate sau pe la colțul străzii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*