Cazul Kreiner: cel de-al doilea suspect va fi adus în țară după 8 martie. Cel de-al treilea este în continuare căutat

Minae Marian Cristian, cel de-al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner va fi extrădat din Marea Britanie după data de 8 martie, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, prim-procurorul Parchetului de lângă Tribunalul Sibiu, Nicolae Dancu.

foto: Mesagerul de Sibiu

Astfel, conform prim-procurorului Dancu, „ au fost efectuate demersuri în vederea extrădării inculpatului Minae Marian Cristian, chiar ieri (n.r. – luni) am fost asigurat de către magistratul de legătură al României din Regatul Unit că instanța a primit scrisoarea de garantare a condițiilor de detenție pe care România era obligată să o înainteze organul din Regatul Unit. Fără această scrisoare nu poate fi extrădată o persoană într-o țară, considerându-se că ea poate fi supusă unui risc de tortură, după cum cel mai probabil inculpatul a invocat în fața instanței de acolo. (…) Noi așteptăm ca după termenul din 8 martie, dat de judecătorii Regatului Unit să se decidă predarea acestuia și, în cel mai scurt timp, respectiv la maxim o săptămână după să se decidă predarea acestuia”, a declarat procurorul care a preluat cazul de la mijlocul lunii februarie.

Prim procurorul Nicola Dancu a explicat că se lucrează intens pentru construirea unui caz solid. „În prezent sunt în curs de efectuare numeroase expertize genetice pe o multitudine de mijloace materiale de probă indicate cu ocazia cercetării la fața locului, obiecte de vestimentație, tot ceea ce noi am considerat esențial pentru stabilirea întregii fapte. Începând de la aspecte care ne duc la premeditarea faptei, încercăm să le probăm prin activități și științifice, cum ar fi și rapoarte de expertize medico-legale, criminalistice, materiale biologice, în scopul determinării amprentelor genetice ale fiecărui inculpat și poziționarea lui în fiecare moment al comiterii faptelor, astfel încât să nu existe vreo situație în care să existe vreun dubiu pentru instanța de judecată”, a mai precizat prim procurorul.

În acest sens, a fost trimisă o adresă și către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, care a înaintat spre studiu dosare cu privire la alte două sustrageri unde există indicii destul de serioase că autorii acelor spargeri sunt tot cei trei autori ai faptei de omor și tâlhărie asupra membrilor familiei Kreiner. Dealtfel, persoane audiate în cauză chiar au făcut trimitere cu privire la astfel de fapte comise pe raza județului Dolj. „Noi o să analizăm probatoriul și în funcție de rezultat mai mult ca sigur acele dosare vor fi reunite la acest dosar pentru o mai bună înfăptuire a justiției”, a explicat procurorul Dancu.

În cea ce privește cel de-al treilea suspect, Zugleam Costiel Cosmin, el este în continuare căutat internațional, dar există indicii cu privire la locația în care acesta s-ar afla.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*