Cazan, Turcan Neagu și Tămâian mai vor un mandat, Roman ar lăsa Camera Deputaților pentru Primăria Mediaș. Ariton, dispărut de pe radar

Deputaţii liberali Mircea Cazan şi Ioan Tămâian şi senatorul Nicolae Neagu vor candida la alegerile parlamentare pentru un nou mandat pe locurile eligibile.

„Atât eu, cât şi Ioan Tămâian şi Nicolae Neagu, parlamentarii vechiului PNL Sibiu, vom candida la parlamentare pe locuri eligibile”, a anunţat copreşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, citat de Agerpres.

Fost director la Radiocom, lui Cazan îi surâde şefia Ministerului Comunicaţiilor

Mircea CAZAN

Întrebat dacă îşi doreşte un nou mandat de deputat, Ioan Tămâian a declarat: „Da, doresc. Dacă se ia după activitatea în Parlament, depusă de fiecare parlamentar, eu zic că sunt pe un loc eligibil”. Aflat la primul său mandat de deputat, Ioan Tămâian a avut în ultimii patru ani 53 de luări de cuvânt, 45 de declaraţii politice, 82 de propuneri legislative iniţiate, a adresat 65 de întrebări şi interpelări şi are la activ şi 14 moţiuni.

Cazan îşi doreşte un al treilea mandat de deputat. În actualul mandat, el a avut 30 de luări de cuvânt, 29 de declaraţii politice, 60 de propuneri legislative iniţiate, a adresat 30 de întrebări şi interpelări şi a semnat 14 moţiuni.

Senatorul Nicolae Neagu a fost senator între 2004 şi 2008 şi acum se află la cel de al doilea mandat. Neagu are în acest mandat 40 de iniţiative legislative, trei declaraţii politice, 11 luări de cuvânt în plen şi a semnat opt moţiuni.

Copreşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, vizează și ea un al patrulea mandat şi va candida pe un loc eligibil. În actuala legislatură, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a avut 137 de luări de cuvânt, 99 de declaraţii politice, 61 de propuneri legislative, 113 întrebări şi interpelări şi a susţinut 26 de moţiuni.

Singurul deputat PNL de Sibiu care nu îşi mai doreşte un nou mandat, ci va candida pentru postul de primar al municipiului Mediaş, este Gheorghe Roman. Acesta a fost ales în Camera Deputaţilor pe listele PSD, după care, anul trecut, a intrat în tabăra liberalilor.

De asemenea, singurul senator PNL de Sibiu care nu se ştie încă dacă va mai candida pentru un nou mandat este fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, care se află la al doilea mandat de senator, notează Agerpres. Ariton are probleme cu justiția și nu s-a mai implicat în activitatea politică, dar nici nu mai este dorit de liberali.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*