Caz șocant: Două paciente au fost încurcate și au primit tratamentul greșit săptămâni întregi

Caz șocant la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală.

Potrivit rudelor, încă de la internare, medicii ar fi încurcat fișele a două paciente în vârstă. Timp de două săptămâni, femeile nu ar fi primit tratamentul adecvat. Totul a ieșit la iveală abia în momentul în care au fost externate și trimise una în locul celeilalte, la azil.

Reprezentanții spitalului spun că documentele bolnavelor au fost inversate doar la plecare.

Cele două femei au fost aduse Spitalul Sfântul Pantelimon pe 11 august, cam la aceeași oră. Una prin transfer de la Spitalul Bagdasar, cealaltă de la un cămin de bătrâni. Familiile lor se tem că atunci s-a produs încurcătura și că în toată această perioadă au primit tratamentul greșit.

Fiica pacientei: „Cei de la spital nu au fișa medicală a mamei. Nu au nicun tratament pentru mama. Ei două săptămâni nu au tratat-o de nimic. I-am adus medicamente încă din prima zi când s-a internat. Ei nu i-au dat absolut nicio pastilă. Acum nu vor să-mi arate nici fișa ei medicală.″

Este declarația fiicei uneia dintre paciente, o femeie în vârstă de 70 de ani. Mama ei a fost inițial internată la Spitalul Bagdasar și după doar câteva zile a fost transferată la Sfântul Pantelimon. Timp de două săptămâni i s-a spus la telefon că femeia își revine și este pe drumul cel bun. A aflat apoi că de fapt mama ei este în stare gravă și a fost confundată cu o alta.

Fiica pacientei„Vă dați seama, având o problemă neurologică, în două săptămâni netratată, fără medicamente, s-a deteriorat total.″

La externare, femeia trebuia să ajungă într-un cămin de bătrâni din Corbeanca, doar că acolo a fost trimisă o altă pacientă: Dragomir Ioana, în vârstă de 83 de ani.

Rudele celor două femei sunt hotărâte să depună plângere la poliție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*