Catastrofă în centrul Sibiului

 

Un spectacol jucat cu casa închisă la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ a devenit o tragedie. Un incendiu puternic izbucnit în timpul reprezentaţiei a creat panică în rândul sutelor de spectatori, iar pompierii au intervenit de urgenţă. Misiunea lor a fost îngreunată de numărul mare de maşini parcate în Piaţa Teatrului şi de panica trecătorilor. După ce au reuşit să evacueze teatrul, pompierii au găsit în hol un colet suspect, care s-a dovedit a fi o încărcătură explozivă, ce a fost ridicată şi detonată de către echipa pirotehnică a SRI-ului. Din cauza fumului împrăştiat pe Bd. Coposu, un şofer s-a izbit de autospeciala folosită pentru transportul materialelor radiologice.

Accidentul este urmat de un incendiu, iar pompierii şi-au riscat viaţa pentru a salva şoferul rămas încarcerat şi a stinge incendiul. Între timp, un incendiu izbucnit la un panou electric al magazinului Dumbrava se propagă la raionul de textile, îngrozind sibienii aflaţi la cumpărături. Totul a făcut parte dintr-un exerciţiu organizat de Ziua Protecţiei Civile şi dus la capăt cu succes de pompieri, jandarmi, poliţişti, SMURD şi angajaţi ai SRI.

 

Pompierii sibieni au organizat pe parcursul acestei săptămâni Ziua Porţilor Deschise şi o serie de simpozioane. Ieri, programul manifestărilor a culminat cu un ceremonial militar în Piaţa Mare, la care au fost prezenţi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru“, dar şi oficialităţile judeţului. (M. L.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*