Cât mai costă un apartament nou în Sibiu? Prețurile au explodat

Președintele Asociației pentru înfrumusețarea orașului Sibiu, arhitectul Tudor Șt. Popa a făcut în Orașul #23 o analiză a prețurilor cerute pentru apartamente și garsoniere noi în Sibiu. Rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare.

Pentru exemplificare, Tudor Șt. Popa a ales prețurile cerute în Ansamblul Urban 42 ce se află în construcție în spatele hipermarketului Kaufland din Ștrand, deci cu acces dinspre str. Alpinismului și str. Lânii, nici măcar cu o legătură directă spre râul Cibin.

„ Cel mai scump apartament din blocul despre care vorbesc este scos la vânzare la 245.000 euro și are 100 mp. E compus din două dormitoare (dintre care unul de doar 12 mp), două băi (ambele micuțe astfel încât nu intră și vană), plus living împreună cu dining și bucătăria, toate într-un spațiu deschis. Apartamentul nu este la penthouse ci la etajul 2 din 4 și are trei balcoane. Pentru cei 245.000 euro, apartamentul se predă la stadiul de alb – adică cu ușă de intrare în apartament (nu are și ușile interioare), iar pereții sunt tencuiți și zugrăviți cu alb. Nu există alte finisaje (parchet, gresie, faianță etc). Are, ce este drept, încălzire în pardoseală, sisteme electrice smart, jaluzele acționate electric cu senzori de luminozitate și reglarea temperaturii din casă pe sistem smart, inclusiv prin aplicație de mobil.

Mai are parcare subterană, spațiu pentru depozitare biciclete, boxe individuale în pivniță și buncăr” spune Tudor Șt. Popa.

Nici la capitolul garsoniere, prețurile nu stau mai bine.

„Cel mai ieftin apartament de la Urban 42 este unul cu o singură cameră, și costă 101.000 euro, având doar 42,90 mp. Calculând și costurile de terminare a apartamentului (finisaje, mobilier, echipamente), putem spune ușor că o garsonieră în Sibiu costă acum 150.000 euro” concluzionează arhitectul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*