Câștigătorii Salonului Internațional de Artă Fotografică

Juriul Salonului Internațional de Arta Fotografică  s-a întrunit în aceste zile la Sibiu pentru a desemna câștigătorii celei de a 23 ediții a renumitului eveniment cultural.

După o muncă extrem de complexă și laborioasă, pentru că în concurs au fost înscrise aproape 4000 de imagini fotografice din întreaga lume cele mai bune lucrări vor putea fi admirate de către sibieni, în cadrul vernisajului ce va avea loc în ultimul weekend al lunii octombrie.

Salonul International de Arta Fotografică este cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa și nu exagerez când spun că din întreaga lume. În fiecare an suntem copleșiți de numărul mare de participanți ce se înscriu în concurs iar lucrările lor sunt absolut fascinante.In anul 2021 in lume au forganizate peste 2000 de saloane sub patronajul FIAP, doar cinci dintre ele fiind cotate cu 5 stele. (maxim posibil). Salonul de la Sibiu este undul dintre aceste cinci.” a declarat presedintele Fotoclubului Orizont, Oscar Mărgărintoni.

Ca și în edițiile anterioare, fotografiile au fost jurizate de personalități ale lumii fotografice dintre care amintim: Balási Csaba – M.FIAP (Romania), Silvana Retter – E. FIAP (Germania), Mark Lamay – A. FIAP (Franța), Radu Stănese – E. FIAP (Romania), Louis Guermond – (Franța/Romania)

Nu putem trece cu vederea nici faptul că 13 premii au fost adjudecate de către artiști români. Între aceștia se află și sibienii Jeno Major și Dan Șușa care au concurat la secțiunile “Travel”, respectiv “Creative”.

Acest eveniment cultural consolidează poziția Sibiului pe harta internațională de Arta Fotografica dar demonstrează și ca fotografia este definiția materială a eternității.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, evenimentul este co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu și Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, și se derulează sub patronajul următoarelor organizații de specialitate: Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Global Photographic Union (GPU), Image Sans Frontiere (ISF), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

“Ziua in care am ales să anunțăm premiile ediției de anul acesta nu este întâmplătoare. Astăzi,ne luam ADIO de la cel care ne-a inspirat, ne-a învățat, ne-a indrumat pe toți cei care fac parte din organizarea marelui eveniment. O ediție tristă dar în același timp memorabilă. Anul acesta alături de destincția “Gheorge Lăzăroiu”, juriul a decis acordarea premiului special FRED NUSS. Drum lin, Maeste!” a precizat Liliana Popescu, director al Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*