Casa Artelor din Sibiu s-a reîntors la viață (CP)

„Casa Artelor din Piața Mică a Sibiului, odinioară simbol al breslelor, a pășit într-o nouă etapă a existenței sale, care însumează peste 650 de ani: a devenit un veritabil hub cultural destinat, în special, pregătirii și atestării meșterilor populari, care vor putea deveni antreprenori cu rol determinant în conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural.

Foto :Consiliul Județean Sibiu 

De asemenea, au fost amenajate spații care permit activități expoziționale, de producție, educație și relaxare.

Foto :Consiliul Județean Sibiu 

Totul a fost posibil prin munca echipei coordonate de managerul general al Muzeului Astra, domnul Ciprian Stefan, care a reușit să obțină fondurile necesare prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, la care Consiliul Județean Sibiu a asigurat o cofinanțare de 4,15 milioane lei.

Foto :Consiliul Județean Sibiu 

Investiția, în valoare totală de aproape 15 milioane de lei, a fost realizată de către Muzeul Astra în parteneriat cu SC Future Capital SRL (România) și Museene i Sør-Trøndelag (Norvegia).

Foto :Consiliul Județean Sibiu 

La deschiderea Centrului de Activități și Resurse Regionale de la Casa Artelor a participat DanielaCimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu, Raluca Turcan, ministrul culturii, reprezentanți ai partenerilor de proiect, precum și numeroși meșteri populari, beneficiari principali ai proiectului.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*