Cartea, mai aproape

Sub deviza „Biblioteca Iubește“, Biblioteca Județeană (BJ) ASTRA Sibiu organizează o campanie de promovare a lecturii în bibliotecile publice sibiene.

lectura publica astraÎncepând cu data de 17 februarie, sesiunile de lectură publică au loc săptămânal, în foaierul corpului B al bibliotecii și simultan în toate filialele sale din cartierele Bâlea, Hipodrom, Valea Aurie și Vasile Aaron, precum și în bibliotecile municipale, orășenești și comunale din județul Sibiu. Cei care vor citi din bibliografia propusă și adaptată temei alese pentru fiecare lună vor fi bibliotecari, actori, poeți, scriitori, dramaturgi, artiști plastici, manageri, profesori, juriști, preoți, ingineri, gastronomi, publicul larg, iubitor de slovă și atmosferă specială.

Teme pentru fiecare lună

„Calendarul tematic a fost compus ținând cont de interesul cititorilor noștri pentru anumite genuri literare, după cum urmează: poezie pentru februarie, teatru pentru martie, texte sacre pentru aprilie, literatură pentru copii pentru mai, clasicii literaturii române pentru iunie, clasicii literaturii universale pentru iulie, descrieri de călătorie pentru august, manuale și abecedare pentru septembrie, carte tehnică pentru octombrie, literatura dark-fantasy pentru noiembrie și cărți de bun gust/ gastronomie în decembrie. Iar sesiunile de lectură vor continua în anul viitor lungul șir al clasificării zecimale. (CZU este o schemă întrebuințată în biblioteci pentru clasificarea documentelor în funcție de subiectele pe care le tratează. Această schemă de clasificare împarte totalitatea cunoștințelor umane în zece clase, care se subîmpart la rândul lor în alte zece subdiviziuni)“, a explicat Anca Vasilescu, coordonatorul Departamentului Metodic. Comunicare. Programe din cadrul BJ ASTRA Sibiu.

Următoarea întâlnire: 24 februarie

Dar până atunci, în luna februarie, „Biblioteca Iubește POEZIA“ și îi invită pe toți cei care au aceeași pasiune miercuri, 24 februarie, la orele 17, în foaierul Bibliotecii (corp B), pentru sesiuni extraordinare de lectură publică în compania actorilor de la Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu.

Anca VASILESCU | coordonator comunicare

„Ca bonus pentru genul liric vom avea un eveniment de excepție în data de 29 februarie, prin prezentarea unui volum antologic cu poezie de dragoste îngrijit și prezentat de poetul Radu Vancu.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*