Carnea de miel – mai scumpă, din cauza exporturilor

Preţul cărnii de miel va fi mai mare în acest an şi poate ajunge la 30 de lei, pe fondul unei crize de miei ce se anunţă de Paşte, după ce multe animale au fost deja sacrificate şi exportate în Italia, Spania şi Grecia, avertizează Florin Dragomir, preşedintele Asociaţiei Eco Mioriţa din Vurpăr.

„Preţul la carnea de miel va fi de 25-30 de lei kilogramul, dar nu prea sunt miei, s-au dus la export mai ales la italieni şi spanioli, care au acum Paştele Catolic. La arabi şi turci merg mai mulţi miei la vară. Şi la greci au ajuns miei acum, că au Paştele ortodox”, a explicat Florin Dragomir, pentru AGERPRES.

Duminică, 1 aprilie, iubitorii de carne de miel îşi pot cumpăra de la un târg din localitatea Vurpăr, miei ecologici, însă doar vii. Kilogramul de carne de miel în viaţă este de 12 lei, spune Florin Dragomir.

Majoritatea ciobanilor din judeţul Sibiu, renumit pentru oi şi brânză, au miei şi oi certificate eco, însă acest lucru nu-i ajută deocamdată să ceară un preţ mai mare faţă de cei care nu au animale eco.

„La noi în România lumea nu ştie ce înseamnă ecologic, deocamdată. Duminică, la expoziţia de ovine eco, putem vinde numai la viaţă. Preţul va fi de 11,5 – 12 lei kilogramul de miel eco, dar numai la viaţă, că nu avem unde-i tăia”, a mai arătat Florin Dragomir.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*