Cârnați europeni de Sibiu

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 organizează, în week-end, evenimentul „Gusturile iernii“, un eveniment dedicat promovării Gusturilor Sibiului, a producătorilor și produselor locale și a rețelei HoReCa din „Cartea gusturilor“.

foto: Dragoș Dumitru

Evenimentul are loc în cadrul complexului Redal Expo de pe str. Johann Sebastian Bach, nr. 4, între 22 și 24 februarie, între orele 10 – 18. Cu această ocazie, sibienii și turiștii vor putea descoperi și participa la următoarele activități: expoziție cu vânzare de slănini și brânzeturi maturate, concursuri și demonstrații culinare realizate de bucătari parteneri, concurs de făcut cârnați, piața țărănească de produse locale și de sezon la care vor participa atât producătorii din Piața Transilvania, cât și producători din zona Mediașului, expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești și tombolă pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul târgului. În fiecare din cele trei zile, producătorii care vin de obicei la piața volantă Transilvania și cei din zona de nord a județului vor putea fi găsiți cu produsele lor în cadrul evenimentului. Astfel, sâmbătă, 23 februarie, Piața Transilvania nu va fi organizată lângă Sala Transilvania, ci în cadrul complexului Redal Expo.

Concurs pentru sibieni

Sibienii sunt, de asemenea, invitați să se înscrie pe site-ul sibiugastronomia.ro la concursul de făcut cârnați. Concurenții vor primi din partea organizatorilor 3 kilograme de carne de porc și o cutie de mațe. Fiecare echipă trebuie să vină cu ustensile proprii: mașină de tocat carne, cârnățar, cuțite, condimente și orice alte ustensile consideră necesare. Echipele vor avea maxim 3 ore pentru realizarea cârnaților, din care vor preda juriului o bucată de 20 de centimetri lungime pentru jurizare. Toate bucățile vor fi prăjite simultan la grătar de către un bucătar, urmând a fi oferite spre degustare juriului.

Pentru concursul de brânzeturi și slănini maturate, producătorii locali și carmangeriile se pot înscrie pe site-ul sibiugastronomia.ro. Accesul publicului la eveniment este gratuit.


Program

Vineri

· 11.00: deschiderea oficială a evenimentului

· 11.30: concursul de brânzeturi maturate

· 12.00: moment artistic Ceata Junilor

· 15.00: demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene

· 17.00: premierea concursului de brânzeturi maturate

Sâmbătă

· 10.30: concursul de slănini maturate

· 12.00: moment artistic Junii Sibiului

· 15.00: demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene

· 17.00: premierea concursului de slănini maturate

Duminică

· 11.00: concursul sibian de făcut cârnați

· 13.00: moment artistic Romulus Cipariu

· 14.00: demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene

· 15.00: premierea concursului sibian de făcut cârnați

· 16.00: tragerea la sorți a tombolei pentru câștigarea celei mai gustoase slănini


Cosmin PAL

One Comment

  1. Pingback: Sibiu | Ziarul Mesagerul – RECOMANDĂRILE MESAGERULUI pentru petrecerea timpului liber în săptămâna 22 – 28 februarie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*