Care e cea mai căutată limbă străină la nivelul județului Sibiu?

Majoritatea covârșitoare a tinerilor români își doresc să învețe o limbă străină, conform unui sondaj Eurostat care ne plasa pe locul doi în Europa la acest capitol. Dar care sunt limbile străine pe care își doresc cel mai mult să le învețe românii? Și este învățarea acestora accesibilă în sistemul public de învățământ?

ClubulCopiilor.ro a făcut o analiză a datelor pe care le oferă Google, pentru a determina cele mai căutate limbi străine în România. Mai precis, a fost analizat volumul de căutări în Google pentru cuvinte cheie ca “învață englezăînvață francezăcursuri engleză, etc.” din ultimele 12 luni.

Engleza este de departe cea mai căutată limbă străină atat la nivelul judetului Sibiu cât și la nivel național, urmată de limba germană.

Faptul că România este un important membru al Francofoniei nu se vede în interesul pe care-l arată românii pentru învățarea limbii franceze, aceasta fiind doar a 5-a opțiune în țara noastră.

Limba germană se situează pe locul doi în preferințele românilor. Germania este principalul partener economic al României, iar cunoașterea limbii germane reprezintă un real avantaj în găsirea unui loc de muncă bine remunerat. De asemenea, mulți români au emigrat și continuă să emigreze în țările vorbitoare de limba germană și acest lucru se reflectă în numărul de căutări pentru cursuri de limbă germană.

Din păcate, foarte puțini elevi care-și doresc învățarea limbilor germană, italiană sau spaniolă au oportunitatea să o facă într-o școală publică.

Doar 2% din elevii români studiază germana ca prima limbă străină, iar alții 9% studiază germana ca a doua limbă străină. Italiana și spaniola sunt studiate de doar 1% dintre copii.

Unul dintre principalele motive îl reprezintă numărul redus al profesorilor: sunt doar 982 profesori de limba germană, față de 6030 de profesori de limba franceză, conform datelor comunicate de Ministerul Educatiei in iunie 2023, la cererea echipei noastre.

Studiul complet il gasiti pe linkul de mai jos:
https://www.clubulcopiilor.ro/cele-mai-cautate-limbi-straine-in-romania/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*