Carburanții se scumpesc din nou de la 1 iulie. Cât se va adăuga la preț după majorarea accizelor?

Românii vor plăti mai mult pentru combustibil începând cu 1 iulie, odată cu majorarea accizei la carburanți cu 50%, scrie Monitorul de Cluj.

Foto: Arhivă

Motorina și benzina se vor scumpi cu cel puțin 40 de bani per litru de la 1 iulie 2024, deoarece acciza la carburant se va majora cu 50%.

Această scumpire pentru carburanți vine după ce, la începutul acestui an, acciza pentru acest gen de produse a fost majorată, iar benzina și motorina s-au scumpit cu cel puțin 20 de bani per litru, potrivit digi24.ro.

Ca urmare a unui act normativ aprobat de guvern anul trecut prin care se majorează acciza cu 50%, toate aceste prețuri vor crește de la 1 iulie.

Prin urmare, începând cu 1 iulie, prețurile din benzinării vor crește cu aproximativ 30-40 de bani pe litru.

Creșterea din acest an a prețurilor la carburanți nu este prima. În urma unei alte majorări a accizelor, la 1 ianuarie, costul unui litru de benzină și motorină a crescut cu 26 și, respectiv, 29 de bani. De la 1 iulie însă, benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina va crește cu 40 de bani pe litru. Aceste majorări vor avea un impact direct asupra costurilor suportate de șoferi.

Pentru un șofer care alimentează cu motorină, plinul mașinii se va scumpi cu aproximativ 20 de lei. În cazul celor care folosesc benzina, costul suplimentar va fi chiar mai mare, ajungând aproape la 21 de lei pentru un plin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*