Capodopere ale credinței

La începutul Săptămânii Mari, marți, 3 aprilie, la Centrul de Informare a Turiștilor din cadrul Primăriei Sibiu,  sunteți invitați la o expoziție de artă sacră intitulată „Capodopere ale credinței”, organizată de Asociațiunea ASTRA și Asociația Culturală „Pictor Octavian Smigelschi”.

Învățătorul  sibian Ioan Lupu este cunoscut în mediul artistic din Transilvania pentru pasiunea sa pentru pictură. Fire sensibilă și dedicată, artistul ne propune acum, prin curatoriatul dr. Alexandru Constantin Chituță, o expoziție de artă sacră în care vizitatorul va putea călători de la Răsărit la Apus, de la mănăstiri la marile muzee ale Europei, căci lucrările artistului sunt inspirate din capodopere iconografice.

„Având această sursă de inspirație, artistul se detașează de original, trecându-l prin maniera sa artistică și prin filtrul de sensibilitate, de credință și de ce nu de naționalism, nu e deloc întâmplător că în renumita realizare a lui Rafael, «Madonna cu garoafa» se zărește Catedrala Reîntregirii și Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Printre picturile expuse se află interpretări după Tizian, Rafael, Bellini, Botticelli, Fra Angelico, dar și după renumite icoane ortodoxe din Muntele Athos, Muntele Sinai sau Grecia. Dedicat învățător ce a zidit lumina cunoașterii în sufletul generațiilor de copii, de această dată Ioan Lupu ne invită să pătrundem în lumina sacră a creației artistice și… a praznicului Învierii Domnului”, transmit organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*