Canicula aduce restricții de tonaj pe drumurile din Sibiu

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță pentru astăzi restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale și pe autostrăzi în mai multe județe.

Foto: DRDP Brașov

„Luni (28.08.2023), în intervalul orar 11:00 – 20:00, au fost instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Brașov, Sibiu și Mureș, de pe raza de competență a DRDPBrasov.

Astfel de restricții sunt valabile și în alte zone din tară afectate de caniculă: Municipiul București precum și județele Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, cod galben și cod portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă” se arată în comunicatul transmis de DRDP Brașov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*