Cadet INOVA’24 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat, în perioada 11-13 aprilie, cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti – Cadet INOVA’24.

Foto: Facebook Academia Forțelor Terestre

Desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Forumului Inventatorilor Români (FIR), sub egida Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Asociaţia Generală a Inginerilor din România și S.C. Marquardt Schaltsysteme SCS din Sibiu, evenimentul expoziţional internaţional Cadet INOVA’24 a avut drept obiectiv general sprijinirea inovaţiei şi cercetării ştiinţifice la nivel naţional şi internaţional în viziunea tinerilor cercetători (studenţi, studenţi masteranzi, studenţi doctoranzi, doctori şi cercetători cu vârsta maximă de 35 ani).

La ediţia de anul acesta au fost înscrise 40 de invenţii, inovaţii şi cercetări ştiinţifice aparţinând celor 65 de participanţi din 20 de instituţii de învăţământ şi instituţii de cercetare din România, Bulgaria, Turcia și Republica Moldova, care au avut posibilitatea de a-şi prezenta rezultatele cercetărilor şi inovaţiilor realizate sub formă de prototipuri, machete, prezentare computerizată de tehnici sau procedee însoţite de postere.

Foto: Facebook Academia Forțelor Terestre

De asemenea, au fost realizate parteneriate ştiinţifice în vederea identificării de nişe de cercetare, tehnologice şi industriale, toate acestea conducând spre creşterea gradului de conştientizare la nivelul societăţii al importanţei şi aportului adus de tinerii cercetători în dezvoltarea tehnologică şi plusvaloare.

„În cadrul evenimentului, devenit deja tradiție în instituția noastră, artistul și colegul nostru, conf.univ.dr. Sebastian-Emanuel Stan și muzica militară a academiei au susținut, pentru participanții la Salon, un program artistic.

Foto: Facebook Academia Forțelor Terestre

Felicitări tuturor celor care au decis să disemineze în cadrul evenimentului nostru rezultatele cercetărilor ştiinţifice!” au transmis reprezentanții Academiei Forțelor Terestre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*