Bucurați-vă de natură, bucurați-vă de Anii Drumeției! (CP)

Pădurea Dumbrava este martora unei explozii de gusturi, tradiții și oferte de petrecere a timpului liber, generată de cea de-a VI-a ediție a Târgului Național de Ecoturism.

 

foto: Consiliul Județean Sibiu

 

Organizat de Consiliul Județean Sibiu și găzduit de Muzeul Astra, evenimentul este parte a programului Anii Drumeției prin care sunt promovate experiențe complete în mijlocul naturii, combinând drumeția cu degustări de bucate tradiționale și prezentarea de obiceiuri și meșteșuguri străvechi.
Feniculul, chimenul sau nuca dau gust brânzeturilor de Hoghilag, deschizând pofta pentru vestita ciobă de Ciocănești, din păstrăvi și hribi, de pe plaiurile bucovinene.
 Festinul continuă cu afumături de la Ilimbav, de la prima crescătorie bio de mangalița din România, completată cu legume din „Grădina de verdețuri” de la Sibiu.
Ciocolata de Șomartin și cafeaua proaspăt prăjită la Axente Sever, unde lucrează cu multă pricepere persoane cu dizabilități, întregesc doar o parte din vasta ofertă gastronomică a târgului.
Tot aici veți găsi oferte de ecoturism pe cei peste 800 de kilometrii de trasee montane din județul Sibiu, dar și din zona Bucovinei, Zarandului, Silvaniei sau a Colinelor Transilvaniei, loc în care se întrepătrund peisajele de neuitat a trei județe: Sibiu, Alba și Mureș.
Și pentru că este Ziua Internațională a Muzeelor, dar și Noaptea Muzeelor, publicul are acces gratuit, putându-se bucura atât de recitalul artiștilor de la Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, cât și de concertul trupei Subcarpați, care va răsuna în această seară, pe scena de pe lac.
Bucurați-vă de natură, bucurați-vă de Anii Drumeției!

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*