Brioșele emancipate, la bazarul caritabil

Sâmbătă, 17 martie, între orele 10.00 și 18.00, la Forumul German din Sibiu, mai multe asociații sibiene organizează un bazar caritabil.

Scopul acestui eveniment este de a strânge fonduri pentru finanțarea centrului de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, dar și a centrului de informare și sensibilizare a populației. Alături de cei de la A.L.E.G. sunt Loredana Luthelo Kaschovits, având toate produsele Luthelo expuse, Atelier 333 – Adinas Haus și Asociația Tonal. Sibienii vor putea, așadar, să cumpere atât brioșe de tot felul, cât și produse cosmetice 100% naturale, broșe/pin-uri și obiecte de lemn pictat.

Statisticile arată că una din patru femei din România este victimă a violenței fizice și sexuale la un moment în viața ei, conform Anchetei Europene FRAA, realizată în 2014. Doar în anul 2017, conform statisticilor Inspectoratului General al Poliției Române, au fost raportate 20.531 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei, 181 de violuri, 44 de agresiuni sexuale, 108 de acte sexuale cu minor și 84 de omoruri, cele mai multe victime fiind fete minore. 46 de femei, 26 de bărbați și 12 copii (6 fete și 6 băieți) și-au pierdut viața în urma violențelor comise asupra lor de foști sau actuali parteneri sau alți membri ai familiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*