Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal

Colecțiile de fotografii și clișee pe sticlă deținute de Muzeul Național Brukenthal, ilustrând Brașovul, vor fi expuse în perioada 8 decembrie 2023 – 29 februarie 2024 la Muzeul „Casa Mureșenilor” situat în Piața Sfatului din Brașov. 

Colecțiile de fotografii și clișee pe sticlă deținute de Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger sunt cele mai complexe colecții de acest gen păstrate într-o instituție muzeală din România. Astăzi, imaginile având ca subiect orașul Brașov ne prezintă un oraș al contrastelor, un oraș cu locuri și peisaje pe care le putem încă vedea sau doar le recunoaștem din fotografii surprinse prin lentilele aparatelor de fotografiat.

În expoziția ”Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal” sunt expuse imagini mai puțin cunoscute vizitatorilor precum: vederi generale, Piața și Casa Sfatului, biserici, porți de intrare în oraș, sistemul de fortificații – turnuri de apărare și bastioane – cartiere, clădiri din oraș, Monumentul Mileniului și Restaurantul Bethlen.

Expoziția este organizată la Brașov, în colaborare cu Muzeul „Casa Mureșenilor” și poate fi vizionată până pe data de 29 februarie 2024.

Curatorii expoziției sunt Delia Voina, Bianca Micu

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*