Bondrea: „Putem spune simplu: Sibiu Capitală Europeană”

Sibiul deține, pentru o săptămână, titlul de Capitală Universitară Europeană.În perioada 29 iunie – 4 iulie, prin intermediul proiectului pus în practică de către Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, cu sprijinul autorităților locale, cultura, religia, poezia, literatura, muzica și teatrul vor conferi Sibiului o nouă notă de excelență culturală și academică.

„Cred că este mai simplu să îi conferim Sibiului titlul de Capitală Europeană, pentru că, după ce a fost Capitală Culturală, acum este Capitală Universitară. Va fi o săptămână în care vom dezbate cultura și civilizația europeană la Sibiu“, a spus, în deschiderea evenimentului, prof. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Festivitatea oficială de deschidere

Festivitatea oficială de deschidere

Proiectul Sibiu – Capitală Universitară Europeană propune nouă evenimente în care vor fi implicați, pe lângă responsabilii ULBS, 25 de invitați din străinătate (profesori universitari, teologi, agenți culturali cu experiență în programele „Capitală Culturală Europeană” etc.), 25 de invitați din țară (membri ai Academiei Române, universitari, poeți etc.) și alți 150 de participanți din afara Sibiului. „Este un proiect cu caracter sincretic și interdisciplinar, bazat pe un concept original și inovator, care își propune să stimuleze excelența culturală, să evidențieze dimensiunea europeană a culturii produse în Sibiu și, totodată, să probeze rolul activ pe plan internațional al ULBS, precum și implicarea sa în problemele comunității locale. Stimulat de parteneriatele locale, naționale și internaționale ale ULBS, proiectul nostru își propune să reunească sub umbrela unei manifestări de anvergură o serie de manifestări tematice diverse (conferințe, mese rotunde, o școală de vară teologică, un festival internațional de poezie, două reprezentații teatrale, un concert de muzică corală), dar subordonate unui concept unitar, care relevă calitatea de capitală universitară europeană a orașului Sibiu“, a explicat Daniela Preda, directorul Departamentului de Relații Internaționale al ULBS.

Pe lângă invitații de prestigiu de la universități europene, prof. dr. Bin You, de la Universitatea din Beijing, China va susține o prelegere în cadrul Școlii Internaționale de Vară Teologice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*