Bogdan Trif: ”S-a stins un om care a pus Sibiul pe harta culturală a Europei”

”În urma trecerii în neființă a părintelui “Muzeului Satului”, prof. univ. dr. Corneliu Bucur (director al Muzeului Tehnicii Populare din 1969 până în 2009), fost senator al României, Sibiul a pierdut o personalitate care a scris istorie.

Moștenirea lăsată de Corneliu Bucur este uriașă. Complexul Național Muzeal ASTRA a devenit, sub conducerea sa, perla de cultură a Sibiului și a Europei. Muzeul din Dumbrava Sibiului este nu doar cel mai mare ca întindere și număr de exponate, ci și cel mai valoros din Europa. Corneliu Bucur a promovat valorile și tradițiile populare, lăsând o moștenire inestimabilă generațiilor următoare, cum nu a făcut-o nimeni în Sibiu.

Nu doar angajații Muzeului ASTRA, ci toți sibienii din tânăra generație avem obligația să-i continuăm munca uriașă, să promovăm în continuare, prin orice mijloace, cultura și tradițiile poporului român.

Am avut privilegiul să îl cunosc pe directorul muzeului și să colaborăm pentru o perioadă de timp, dar și pe omul Corneliu Bucur, prieten al tatălui meu.

În numele echipei PSD Sibiu, îmi exprim profundul regret la trecerea în neființă a profesorului universitar doctor Corneliu Bucur.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familiei!”

 Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*