Liderii politici sibieni regretă dispariţia regelui

Regele Mihai I, ultimul monarh al României, va rămâne în istorie în special pentru că a schimbat destinul tragic al României şi a smuls-o din mâinile lui Hitler, potrivit unui comunicat remis de Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu.

Liderul USR, Raluca Amariei, vicepreşedinte USR şi şeful organizaţiei din Sibiu, ne-a transmis următorul comunicat – „Odată cu stingerea din viață a Majestății Sale Regele Mihai I al României, s-a terminat povestea regalității din România, așa cum am știut-o pănă acum, așa cum s-a scris pănă acum. Transmitem, cu deosebit regret, condoleanțe Familiei Regale a României și Poporului Român. Ne exprimăm considerația față de rezultatele acțiunilor pe care Majestatea Sa le-a întreprins pentru România, timp de nouă decenii.


Pentru fiecare dintre noi Regele Mihai I rămâne simbolul monarhiei în in România. În lupta lui pentru libertate și democrație, a contribuit cu devotament la dezvoltarea țării și la modernizarea ei”.

„23 august 1944 a fost ziua în care Regele a decis să întoarcă armele împotriva Germaniei naziste, decizie care a dus la salvarea de sute de mii de vieţi omeneşti. Totuși, acţiunea sa a provocat cea mai neagră perioadă a secolului trecut pentru romani şi o tragedie personală pentru Regele Mihai. După război, comuniştii s-au instalat la conducerea ţării pentru aproape jumătate de secol, iar Mihai I a fost alungat într-un lung şi chinuitor exil, având interdicţia de a reveni în ţara pe care a condus-o în două rânduri. Regele României a fost forțat să trăiască în Elveția și tot acolo sfârșit, departe de casă”, adaugă reprezentanții PSD Sibiu.

Bogdan Trif, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu și comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, a transmis condoleanțe familiei regale îndurerate. „Regele Mihai a murit departe de românii pe care i-a iubit și pe care i-a pomenit în discursurile sale de peste hotare. Moartea ultimului monarh din ţările Europei de Est trebuie să fie plânsă de noi toți, cei care am înțeles cât de nocivă a fost asuprirea românilor sub regimul comunist. Trăim astăzi un moment tragic, dar care marchează o filă grea din istoria poporului român și asupra căruia e timpul să zăbovim, să ne reculegem și din care să învățam să ne respectăm conducătorii”, a mai arătat Trif.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*