Bogdan Trif, PSD: „S-a semnat contractul de execuție pentru Tronsonul IV al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș” (CP)

În prezența premierului României, Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a semnat, astăzi, contractul de execuție pentru tronsonul IV al Autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Foto: PSD Sibiu

Durata contractului este de 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție). Valoarea estimată a acestuia este de 1.163.869.292 de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind fonduri europene nerambursabile.

Pentru Tronsonul 1 Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G) (14,25 km) și Tronsonul 2 Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) (19,92 km), cele 5, respectiv 6 oferte depuse sunt în evaluare. Pentru Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km), contractul, cu valoare estimată de 1,77 miliarde de lei, fără TVA, a fost semnat în 16.08.2023. Durata acestui contract este de 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție).

Tot astăzi s-au semnat contractele pentru Lotul 1 – A0 Nord, în valoare de 815 milioane de lei, fără TVA,  și Secțiunea Leghin – Târgu Neamț (29,9 km) a Autostrăzii A8, în valoare de 1,56 miliarde de lei, fără TVA (finanțare prin PNRR).

Foto: PSD Sibiu

Am avut onoarea să fiu invitatul premierului Marcel Ciolacu și al ministrului Sorin Grindeanu la semnarea contractului care vizează direct județul Sibiu și la conferința de presă care a urmat datorită faptului că, periodic, am avut întâlniri cu ministrul și cu reprezentanți ai CNAIR în care am explicat necesitatea realizării atât a Autostrăzii Sibiu – Pitești, cât și a Autostrăzii Sibiu – Făgăraș.

Să nu uite sibienii că inclusiv pentru primul tronson al Autostrăzii Sibiu – Pitești, și anume Sibiu – Boița, a fost obținută finanțarea și au început lucrările în timpul ministrului PSD Răzvan Cuc, tronsonul fiind finalizat în mandatul ministrului Sorin Grindeanu.

Ministrul Sorin Grindeanu a declarat că s-a ajuns la 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres, de la Revoluție încoace. Extrem de puțin! Totuși, ministrul a făcut precizarea că a obținut finanțare pe fonduri europene nerambursabile și a semnat deja contracte pentru executarea a 750 km de autostradă și drum expres, din care, până la sfârșitul anului 2024, trebuie să se finalizeze 250 km de autostradă.

Foto: PSD Sibiu

Îl felicit pe premierul Marcel Ciolacu pentru implicarea și sprijinul pe care îl acordă acestui sector esențial în economia României și îi doresc succes lui Sorin Grindeanu, care a atras fonduri europene și a semnat contracte într-un an de zile echivalent cu ce au făcut predecesorii lui timp de 6 ani.

PSD s-a remarcat întotdeauna prin oameni competenți, care au știut să managerieze și au dus proiectele la bun sfârșit.

Deputat Bogdan Trif,

Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*