Bogdan Trif: Pentru PNL și Orban, turismul din România este egal cu zero

Până acum am crezut că Ludovic Orban este doar rău intenționat, însă în urma declarațiilor pe care le-a făcut de la pupitrul Guvernului la adresa industriei turistice din România, am constatat că, pe lângă incompetență, Ludovic Orban dă dovadă și de o uriașă prostie, transmite liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif.

„Nu ai voie, în calitate de premier al României, să spui că – și citez – <dacă e s-o luăm, contribuția HORECA la Produsul Intern Brut (PIB) este limitată. O putem duce încă o lună jumăte, două>. Cu alte cuvinte, Orban a spus că industria turistică, respectiv hotelurile, restaurantele, cafenelele sau barurile din România nu o să beneficieze de sprijinul Guvernului, respectiv de un program de măsuri economice care să susțină cel mai afectat sector al economiei din cauza pandemiei de Covid-19. Mai exact, Orban a declarat că industria turistică din România nu merită salvată pentru că nu ar avea o contributie importantă la Produsul Intern Brut (PIB). Iată încă o dovadă de gândire găunoasă marca PNL”, se arată într-un comunicat trimis azi de PSD.

Potrivit sursei citate, sunt peste 110.000 de oameni care și-au pierdut locurile de muncă și mii de firme din industria turistică care și-au închis porțile.

„Așadar, în calitate de fost ministru al Turismului cer urgent Guvernului PNL un program de sprijin pentru acest domeniu. Observ că declarațiile lui Orban nu sunt întâmplătoare, având în vedere că primul lucru pe care l-a făcut PNL atunci când a ajuns la guvernare a fost desființarea Ministerului Turismului și transformarea lui într-un departament, fără putere de decizie, în cadrul Ministerului Economiei. În acest context, nu pot să nu menționez că, spre deosebire de PNL, Partidul Social Democrat a inclus turismul în programul de guvernare ca fiind prioritate națională, considerând că turismul poate fi principalul motor al economiei românești”, mai scrie Trif.

Acesta ține să reamintească faptul că PSD a făcut lucruri concrete pentru mediul de afaceri din turism: cea mai mică fiscalitate din Europa a fost o gură de aer extrem de apreciată de industria turistică din România. TVA de 5% și voucherele de vacanță sunt doar două dintre măsurile de sprijin de care opertatorii au beneficat în perioada guvernării PSD, măsuri ce au dus la creșterea numărului de turiști care au vizitat țara noastră cu mult peste media UE, conform datelor EUROSTAT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*