Bogdan Trif: ”La mulți ani, de Ziua Internațională a Romilor!” (CP)

În numele organizației județene, urez ”La mulți ani!” membrilor etniei romilor din toată lumea, care sărbătoresc, în 8 aprilie, Ziua Internațională a Romilor!

Foto: PSD Sibiu

La invitația deputatului Cătălin Manea, reprezentant al etniei romilor în Parlamentul României, am participat, miercuri, 5 aprilie, alături de colega mea Natalia Intotero – președinte al comisiei pentru învățământ, la o dezbatere despre importanța educației și accesul la învățământ al copiilor romi. Au participat foarte mulți copii de etnie romă olimpici la diferite materii. M-am bucurat că a fost invitat și primarul comunei Hoghilag, Nicolae Lazăr, care a fost aplaudat la scenă deschisă pentru măsurile luate în comunitățile vulnerabile astfel încât copiii să aibă acces la sistemul de educație.

Ieri, la Sibiu, am participat, la invitația președintelui Partidei Romilor Sibiu, Petre Duca, la o întâlnire dedicată celebrării Zilei Internaționale a Romilor. Deputatul Cătălin Manea a fost prezent la eveniment. Alături de mine, au fost subprefectul Sebastian Șebu și consilierul județean Dan Cermonea, președinte executiv al Organizației Județene PSD Sibiu.

Gândiți-vă cât de important este accesul la educație al fiecărui copil rom din comunitățile vulnerabile! Este ușor să spui ”Școala este gratuită pentru toți. Să meargă la școală!, dar lucrurile nu sunt atât de simple. Putem face, fiecare, un exercițiu de imaginație și vom vedea care sunt șansele reale ale unui copil născut într-o căsuță fără acces la utilități, în care nu au apă să se spele, nu au haine sau pantofi, au părinți care nu au avut acces la educație și au crescut în aceleași condiții vitrege, din generație în generație, și care, de multe ori, se poartă violent cu membrii familiei. Dacă primarul nu se implică, iar instituțiile statului nu intervin pentru a-i ajuta pe acei copii și a le da o șansă, atunci vom avea o nouă generație pierdută, care va deveni, cel mai probabil, o povară pentru societate.

În calitate de parlamentar, am semnat, împreună cu mai mulți colegi din PSD, o serie de inițiative ale reprezentantului romilor în Parlamentul României, care să vină în sprijinul copiilor din comunități vulnerabile.

 

 Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*